Помер фронтмен гурту “Мертвий півень” Місько Барбара

12.10.2021 06:29   -

У Харкові помер відомий український музикант і актор Михайло Барбара. Про це в понеділок, 11 жовтня, повідомила його дружина Світлана Олешко, – передає Тvoemisto.tv.

14 листопада Барбарі мало б виповнитися 50 років.

Однією із можливих причин передчасної смерті називають зупинку серця.

Дружина музиканта, театральна режисерка Світлана Олешко у коментарі «Українській правді» – розповіла, що Барбара спокійно помер вдома 11 жовтня. Був здоровий, не хворів. Але напередодні йому викликали швидку, оскільки Барбара себе погано почував. Швидка нічого підозрілого не помітила. Наступного ранку він помер. Вона наголосила, що причини смерті встановить розтин.

Михайло (Місько) Барбара народився у Львові 21 листопада 1971 року. У 1989-му став одним із засновників і фронтменом популярного львівського рок-гурту “Мертвий півень”.

В одній із статей про “Мертвий півень” є такі слова: “Група виступала на всіх можливих акціях протесту”, от як прокоментував це Михайло Барбара: “Буду говорити від свого імені, особливо тепер. Мені завжди здавалося, що я відповідальний за те, що відбувається в моїй країні. Так, я співав на всіх революціях, на всіх протестах, але це були радше не протести, а посполиті зрушення. Це було важливо, і головне — це було безплатно.”

У 1998 році переїхав до Харкова, де почав грати у харківському театрі “Арабески”. Брав участь у записі альбому Tourist Zone харківського гурту Lюk.

Михайло Барбара останнім часом багато працював у театрі.

Про час та місце похорону повідомлять пізніше.