Вже знайомого російського “новачка” знайшли у крові Навального в лабораторії Бундесверу

03.09.2020 07:38   -

Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт (Steffen Seibert) через службу преси та інформації федерального уряду (BPA) заявив, що в лабораторії Бундесверу отримали дані про те, що опозиційного політика отруїли “Новачком”.

За ініціативою університету «Шаріте – Університет», спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічне дослідження з використанням зразків Олексія Навального. Тим самим були надані однозначні докази хімічного нервового агента групи “Новачок”. Олексій Навальний був доставлений з РФ до Берліна на лікування 22 серпня із симптомами отруєння.

Німеччина пригрозила Росії санкціями через отруєння Навального / ГОРДОН

Федеральний канцлер Ангела Меркель, міністр фінансів Олаф Шольц, міністр закордонних справ Хайко Маас, міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер, міністр юстиції Крістін Ламбрехт, міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер та глава федеральної канцелярії проф. Хельге Браун обговорили це сьогодні опівдні та домовились про подальші кроки.

Це неприпустимо і обурливо, що Олексій Навальний став жертвою нападу з хімічним нервово-паралітичним агентом у РФ.

Берлін закликав владу РФ дати роз’яснення і розслідувати історію з отруєнням Олексія Навального. Німеччина має намір в найближчі дні повідомити партнерів по Євросоюзу і НАТО про результати аналізів Навального, а також обговорити з ними “відповідну спільну реакцію”. Крім того ФРН повідомить Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Федеральний уряд рішуче засуджує цей напад.

Пані Навальну та лікарів, які безпосередньо лікують отруєного поінформували про результати обстеження. Міністерство закордонних справ повідомить посла РФ про результати розслідування. Федеральний уряд інформуватиме своїх партнерів по ЄС та НАТО про результати розслідування через Федеральне міністерство закордонних справ за передбаченими для цього каналами. На ній буде обговорено відповідну спільну реакцію з партнерами. Федеральний уряд Німеччини повідомить про це парламентські групи в німецькому Бундестазі, – йдеться у заяві.