СБУ повідомила про відкриття справи про держпереворот

30.11.2021 07:29   -

Прсе-служба Служби безпеки України повідомила про початок досудового розслідування справи про державний переворот, що готується деякими громадянами України та РФ.

Хто саме підозрювані – не повідомляється, але зрозуміло, що це є наслідки заяви президента Зеленського про підготовку заколоту проти нього з метою державного перевороту, що ніби готується на початок грудня і може відбутися за участі українського олігарха Ріната Ахметова.

“Головне слідче управління СБ України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Провадження відкрито за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України – за фактом готування окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади. Про хід розслідування буде повідомлено згодом”, – йдеться у заяві СБУ.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський раніше заявив, що має інформацію про підготовку на 1-2 грудня за участю «представників Росії» спроби державного перевороту в Україні.

«Є великі виклики всередині нашої держави, які вже фіксують розвідки інших країн. Наприклад, отримали інформацію, що 1 числа в нашій державі буде державний переворот. Мені здається, що це важлива інформація. 1-2 грудня», – сказав Зеленський під час спілкування з журналістами 26 листопада в Києві.