Попри обіцянки Зеленського, влада проводить таємні зустрічі з бізнесменами: Коломойський, Кіперман, Фукс, Кауфман…

27.11.2020 08:12   -

Попри обіцянки Зеленського прозорості та публічності, влада та великий бізнес продовжують таємно проводити зустрічі.

Про низку таких зустрічей йдеться в розслідуванні журналістів програми «Схеми» (проєкт Радіо Свобода та UA:Перший).

13 листопада «Схеми» помітили автомобіль охорони неформальної групи «Приват», що супроводжувала BMW на виїзді з МВС, а потім кортеж заїхав у підземний паркінг столичного офісу Ігоря Коломойського.

У коментарі ЗМІ олігарх підтвердив, що зустрічався з главою МВС Арсеном Аваковим: «Кави випив, давно не бачилися. Жодних справ».

21 жовтня бізнесмен і представник неформальної групи «Приват» Михайло Кіперман зустрівся з головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим у готелі Hyatt.

Чиновники продовжуть зустрічатись із бізнесменами — розслідування Схем —  новини України / НВ

Високопоставлені чиновники продовжують проводити непублічні зустрічі із впливовими бізнесменами незважаючи на обіцянку Володимира Зеленського, що за його президентства відносини між владою і представниками великого бізнесу стануть виключно прозорими.

Крім того, «Схеми» регулярно фіксували заїзди автомобілів інших бізнесменів до правоохоронного відомства. Тричі – бізнесмена Павла Фукса: 14 вересня, 10 і 12 листопада. Бізнесмен Ілля Павлюк 18 червня приїжджав у МВС, а 5 листопада – в Офіс президента. 17 листопада на Банкову приїжджав бізнесмен Борис Кауфман.

Високопосадовці продовжують таємно зустрічатися з бізнесменами