Поліція попереджає про кримінальну відповідальність за фотографування бюлетеня

22.11.2020 16:02   -

За перші чотири з половиною години голосування до органів поліції Дніпра надійшло 58 таких повідомлень, а до поліції Нікополя – 6, – повідомляє Офіційний сайт Національної поліції.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області Володимира Богоноса, більшість порушень все ще стосується фотографування бюлетенів на виборчих дільницях.
Про це з місць подій повідомляють спостерігачі та свідки.

“Усі заяви та повідомлення поліцейські вносять до журналу єдиного обліку та проводять відповідну перевірку. Зазначу, що фотографування бюлетеня може свідчити про підготовку до злочину, а саме продажу свого голосу на користь одного з кандидатів на посаду міського голови. Поліція опитує всіх осіб, які здійснювали фотографування бюлетенів” – заявив Володимир Богоніс. 

Також до поліції надійшло повідомлення, що на одній з дільниць в Амур-Нижньодніпровському районі Дніпра зникла печатка. Даний факт зареєстрований, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР та відкриття кримінального провадження. 

Поліція попереджає: фото та відеофіксація виборчих бюлетенів, розголошення результатів волевиявлення є порушенням виборчого законодавства та передбачає кримінальну відповідальність.