Поєднання алкоголю та метадону спричинили смерть народного депутата

11.10.2021 10:05   -

У крові народного депутата Антона Полякова, якого 8 жовтня знайшли мертвим на пасажирському сидінні таксі, виявили алкоголь та метадон.

Саме поєднання спиртних напоїв та наркотичної речовини й могло викликати гостру коронарну недостатність, від якої помер Поляков, – повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в ефірі телеканалу “Україна 24”.

 «Ще не дійшли ніяких висновків, розслідування триває, підозри ще нікому не висунуті. З нових даних єдине, що можна сказати, – що судово-медичні експерти повідомили слідству, що в організмі загиблого, крім невеликої дози алкоголю, є така речовина, як метадон. Але який саме метадон, коли він потрапив в організм, стосовно часу смерті і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого, – ще буде встановлюватися після глибоких досліджень», – сказав Шевченко.

Речник додав, що криміналісти мають провести ще низку поглиблених досліджень. Вони дадуть відповідь на запитання, про який саме метадон йдеться, коли він потрапив в організм, стосовно часу смерті і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого.

Шевченко підкреслив, що слідчі розглядають дві версії смерті Полякова. Це отруєння та добровільне вживання наркотику, яке й спричинило смерть.

Нагадаємо, нещодавно криміналіст Усатий розкрив деталі смерті нардепа Полякова. За його словами, версія про природну смерть нардепа Антона Полякова, якого знайшли мертвим 8 жовтня, викликає багато питань у досудового слідства.