Податкові зміни обговорили на Дніпропетровщині

09.11.2015 12:27   -
Автор:

Податки для підприємців, сільгоспвиробників та заможних людей. Справжня дискусія розгорілася у Дніпропетровську. Чиновники, бізнесмени та економісти обговорили концепцію нової податкової реформи, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Про ключові зміни розповіла заступник Міністра фінансів країни Олена Макеєва. Це єдина ставка для податку на дохід фізичних осіб, прибуток, додану вартість та єдиний соціальний внесок – 20%. Збільшення податку на майно заможних людей, спрощена система для підприємців та інше.
«Головна мета – побудова простої, прозорої, справедливої податкової системи», – сказала вона.
Нова реформа має збільшити надходження податків до бюджетів. Таку думку висловив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.
«Цьогоріч регіон отримав більше 4 млрд. гривен. Це на 30% більше, ніж у 2014-му. Чималу роль відіграли податки на прибуток, акциз, нерухомість і транспорт, які місцеві бюджети отримали у рамках децентралізації, – зазначив Олег Кужман. – Зміни у податковій реформі можуть впливати на наповнення бюджетів самостійних громад, тому треба враховувати всі особливості».
Обговорення нової концепції реформи проходять по всій Україні.
Читайте також: Дніпропетровців долучають до контролю тарифів у маршрутках