Дніпропетровців долучають до контролю тарифів у маршрутках

09.11.2015 12:00   -
Автор:

Активісти «Громадського контролю» запрошують дніпропетровців на семінар «Громадський транспорт: тарифи, заміри пасажиропотоку, перспективи розвитку».
Про це пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У жовтні виконком Дніпропетровської міськради прийняв рішення про перегляд тарифу на проїзд на маршрутних автобусах і встановив максимальний тариф на рівні 4 гривень. Але більшість перевізників відмовилися виконувати дане рішення.
«Однією з причин відмови була нестабільна ситуація на ринку пасажирських перевезень, а саме той факт, що більша частина маршрутів обслуговувалися за тимчасовими (на 3 місяці) договорами, що ставило перевізників в дуже вразливе становище.
Кілька днів тому пройшов конкурс з визначення перевізників на міських маршрутах. І тепер 85% маршрутів обслуговуються на постійних договорах. Прийшов час поговорити про тарифи.
Рішення про тариф приймається на підставі поданих перевізниками даних і всі ми знаємо, що більша частина цих даних не відповідає дійсності.
У березні місяці, під час процесу подорожчання проїзду, нами були проведені паралельні розрахунки вартості. І, не дивлячись на серйозне лобі перевізників і спроби підняти вартість до 6-7 гривень, за допомогою наших розрахунків ми змогли добитися градації тарифу на проїзд у межах 4-6 грн. і в середньому по місту проїзд знаходився в межах 5-5,5грн.
Але вже відразу після подорожчання пасажиропотік у маршрутках змінився у менший бік на 5-30% залежно від маршруту. А тому дані, що отримано нами при вивченні пасажиропотоку в період з вересня 2014 р. по березень 2015 р. застаріли. Потрібні нові виміри пасажиропотоку для об’єктивного підходу до розрахунком вартості проїзду», – зазначається у анонсі заходу.
Актикісти звертаються до всіх небайдужих до долі міського транспорту: «Нам потрібна ваша допомога. У середу, 11 листопада ми проводимо зустріч всіх бажаючих взяти участь в якості волонтера в замірі пасажиропотоку по основним пасажирським маршрутам Дніпропетровська.
У програмі заходу:
1. Обґрунтування необхідності визначати кількісні показники пасажиропотоку
2. Опис методики замірів пасажиропотоку на основних міських маршрутах
3. Приклади побудови транспортної мережі в європейських містах
4. Громадське обговорення розробки нових паспортів на основних міських маршрутах».
Місце і час проведення заходу:
Середа, 11 листопада, 18:30
Центр конференцій Parle, вул. Червона, 21г
(будівля торгово-сервісного центру “Новий Металург”, 3й поверх)