Після наслідків керування “Слуг народу” українці вже не хочуть нових облич. За даними екзит-полу перемагають чинні мери

22.11.2020 22:07   -

22 листопада в одинадцяти великих містах України відбувся другий тур мерських виборів. Екзит-поли вже показали потенційних переможців у найбільших містах.

Найпереконливіший результат показав мер міста Дніпро Борис Філатов, за оцінками соціологів на підставі опитування виборців одразу після голосування, він набирає аж 78,75% проти – 18,25% його суперника Загіда Краснова.

За попередніми підсумками виборці проголосували на продовження каденцій чинних мерів. Але це лише екзит-пол, а з дуже низькою явкою, а також із значною кількістю зіпсованих бюлетенів та відмов давати відповідь на питання соціологічних служб, остаточні офіційні результати можуть змінитися.

Тож, дочекаємося офіційних результатів від ЦВК, хоча певні висновки вже можна зробити – електоральна революція завершилася з виборами “Слуг народу” до парламенту, наразі українці не бажають експерементувати, оскільки вже обпіклися непрофесійністю нової влади Зеленського і його монобільшості.

Ось маємо такі результати екзит-полів:

  • Дніпро – чинний мер Борис Філатов, “Пропозиція” – 78,75%.
  • Львів –  чинний мер Андрій Садовий, “Самопоміч” – 61,6%.
  • Миколаїв – чинний мер Олександр Сенкевич, “Пропозиція” – 61,6%.
  • Слов’янськ – чинний мер Вадим Лях, “Опозиційний блок” – 58,8%.
  • Черкаси – чинний мер Анатолій Бондаренко, “За майбутнє” – 54,25%

У Рівному екзит-пол показав дуже близькі результат обох кандидатів за Віктора Шакирзяна проголосувало 48,92 % опитаних і за Олександра Третяка – 48,62%. Але за останніми даними альтернативного підрахунку 100% голосів, Олександр Третяк виграє вибори з відривом у 3%. За Олександра Третяка проголосувало близько 27500, а за його суперника – 26000.