Борис Філатов впевнено лідирує на виборах у Дніпрі – результати екзит-полу

22.11.2020 20:10   -
Автор:

У другому турі голосування за мера Дніпра перемогу здобуває діючий міський голова Борис Філатов. Згідно з даними екзит-полів, його підтримали майже 79% виборців.

Про такий результат досліджень Центру соціальних та маркетингових досліджень «Соціс» повідомив на брифінгу голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудев.

Суперник Бориса Філатова Загід Краснов набрав близько 18% підтримки, що майже в 4,5 рази менше показників переможця. Це дозволяє чинному меру залишитися в кріслі градоначальника одного з найбільших мегаполісів країни. Експерти підкреслюють, що лідерство Бориса Філатова зберігалося протягом усього дня голосування практично на всіх виборчих дільницях.

Голосування в Дніпрі пройшло з мінімальною кількістю порушень. Найчастіше правоохоронні органи і спостерігачі фіксували спроби підкупу голосів, а також порушення таємниці голосування (фотографування бюлетенів). Такі випадки були зафіксовані в Чечелівському і АНД районах міста.

Нагадаємо, що в першому турі свої голоси за Бориса Філатова віддали 46,42% дніпрян, що в 3,5 рази перевищило показники його опонента.

Дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень «Соціс» проводилося 22 листопада 2020 року. Виборців опитували на виході з дільниць. Всього було опитано 3398 осіб.