Після вилучення у Дніпра військового ПДФО місто доправило бійцям ще 40 дронів — з тепловізорами, а також FPV, — і готує нову поставку на 60 млн грн

09.11.2023 11:15   -

Навіть після того, як Верховна Рада прийняла рішення про вилучення майже 4 мільярдів гривень із військового ПДФО у Дніпрі, місто продовжує постачати Сили оборони необхідним устаткуванням в системному режимі. Мер Борис Філатов підкреслює, що важливим залишається дотримання цього темпу. Основним пріоритетом залишаються дрони різних типів та автівки. Великі обсяги замовленого військового обладнання місто регулярно доставляє на передову.

В даний момент одна з бригад, яка боронить Авдіївський напрямок, отримала 40 дронів з тепловізорами і FPV-системами.


Військовий Сергій наголошує: з містом вони взаємодіють уже тривалий час, адже саме Дніпро (з-поміж інших міст) найактивніше реагує на звернення українських оборонців. «Розглядали всі замовлення, усі запити, що відправлялися пану меру в Дніпро. Завжди ставилися з розумінням до ситуації, яка в нас відбувається. А що стосується дронів, то нині це дуже потрібні речі. Це очі ЗСУ, це — життя військовослужбовців».


Зі свого боку Борис Філатов заявив: місто вже запланувало видачі наступних партій безпілотників на ще 60 млн грн.

«У наших закупівлях обладнання для ЗСУ ми концентруємося на двох напрямах — дрони та автівки. Усім зараз відомо, яка складна ситуація в Авдіївці. І сьогодні ми передали хлопцям 40 дронів. Ця партія складається з 10 дронів для авіарозвідки, корегування артилерії. Ще 30 безпілотників — це FPV, це ударні дрони», — сказав Філатов.