Після свят очікують сплеск коронавірусу, але наразі червоних областей поменшало

05.05.2021 10:08   -

5 травня МОЗ знову оновило карантинні зони в Україні. Після затяжних вихідних і збільшення соціальних контактів, по всіх регіонах очікується черговий сплеск захворюваності на коронавірус, – повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Як стало відомо, в “червоній” зоні карантину все ще залишаються сім областей: Полтавська, Житомирська, Запорізька, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська.

Оновлення карантинних зон після вихідних: дізнайся, яка ситуація в Дніпрі, фото-1

Дніпропетровська область залишається в “помаранчевій” зоні карантину. У місті та області значно перевищений епідеміологічний поріг і кількість госпіталізацій на 100 тисяч населення. Всього в “помаранчевій” зоні 8 регіонів: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська та Черкаська області.

Так, з опівночі 5 травня Житомирська область перейде з «червоної» зони до «помаранчевої». Це означає, що регіон зможе послабити карантин.

«Застосувати на території Житомирської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки», – йдеться в повідомленні міністр Кабінету міністрів України Немчінова.

Нагадаємо, з 1 травня «червону» зону залишив Київ і ще дві області, Київська та Миколаївська області.

В Україні за добу виявили 2472 нових випадки коронавірусу. Найбільше – у Донецькій, Черкаській, Дніпропетровській, Харківській та Одеській областях.

“Жовтих” зон карантину стало значно більше, так як перед святами зняли локдаун з шести областей. У самій безпечній зоні зараз знаходяться: Київська, Вінницька, Миколаївська, Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Херсонська, Одеська та Чернівецька області.

Медики і експерти очікують чергову хвилю коронавирусної інфекції через кілька тижнів після тривалих вихідних. Це пов’язано з тим, що люди проігнорували рекомендації скоротити число соціальних контактів, а на Великдень масово пішли в церкві. Це у подальшому може спровокувати додаткові обмеження і заборони.