Після посиленого карантину учні 9 та 11 класів можуть повернутися до школи. А от інші учні – навряд

19.01.2021 11:28   -

Про прагнення повернути учнів випускних класів (9 та 11) до звичної форми навчання повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. За його словами, дистанційне навчання для майбутніх випускників створює певні проблеми і викликає у дітей та батьків побоювання у недостатній якості освіти. Тому, очне спілкування вчителя і учнів випускних класів визначається пріоритетним.

Повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання, на мою думку, є вкрай необхідним та важливим. Спілкуючись з учителями, я повсякчас чую про їхні перестороги з приводу відсутності очного спілкування з учнями. Не менше хвилюються батьки та самі школярі, яким протягом поточного навчального року довелося готуватися до ЗНО та ДПА переважно в дистанційній формі“, – написав Шкарлет у Телеграм.

Втім, рішення про повернення учнів 9 та 11 класів до навчання у школах буде прийматися в залежності від епідеміологічної обстановки в Україні та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Міністр заявив, що особисто звертатиметься обласного керівництва регіонів країни для організації навчання майбутніх випускників у звичному форматі.

Після завершення посилених карантинних заходів, за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації, учні випускних класів повернуться до змішаної форми навчання. В областях, де показники захворюваності на СOVID-19 будуть контрольованими, порушуватиму питання про повернення школярів 9-х та 11-х класів за парти“, – підкреслив міністр.

Водночас, щодо учнів інших класів Сергій Шкарлет не дав ніякої однозначної інформації. Скоріше за все, навіть після закінчення посиленого карантину, що діє до 24 січня, більшість учнів продовжать дистанційне навчання – міністр сказав лиш про те, що “має бажання відновити” звичний формат навчання для всіх школярів.

Маємо бажання та наміри також відновити повноформатне або змішане навчання для школярів інших класів. Тривають відповідні консультації з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та Головним державним санітарним лікарем Віктором Ляшком“, – зауважив Шкарлет.