Підтверджено смерть першого московита від радіації, отриманої в Рудому лісі Чорнобильської зони

02.04.2022 08:20   -

Згідно з даними, опублікованими Військово-медичною службою російської федерації, зафіксовано першу смерть військовослужбовця рф у Чорнобильській зоні відчуження від променевої хвороби, – повідомляє портал “Київ-INFO”.

Також стало відомо, що крім того ще 26 людей госпіталізовано, а 73 особи з ознаками серйозного погіршення самопочуття відправлено до госпіталів для вимушеного відновлення.

“Наразі росіяни мають розуміти, що путін загрожує всьому світу не лише Третьою світовою, а й новим Чорнобилем. Вже місяць, як путін відправляє на нікому не потрібну загибель молодих росіян. Без необхідного військового досвіду, постачання та озброєння, втрати колосальні. Як особового складу, так і військової техніки”, – йдеться в повідомленні.

Напередодні стало відомо, що російські окупанти залишили майданчик Чорнобильської АЕС.

ЧОРНОБИЛЬ - що зараз відбувається із в місті і як потрапити в зону  відчуження

Видання додає, що для захоплення ЧАЕС Московії були потрібні не лише військові, а й фізики-ядерники, фахівці, які б пояснили про небезпеку і допомогли уникнути опромінення. Не враховувавши небезпеки, московитська армія отримала великі дози радіаційного опромінення.

30 березня на білоруському телеграм-каналі «Беларускі Гаюн» повідомили, що до Республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини в Гомелі масово привозять московитських солдатів.

«Російська армія спішно покидає Чорнобильську «зону відчуження» після серії інцидентів у Рудому лісі, найбільш радіоактивній території. За 4 тижні вже десятки російських солдатів постраждали від важкої форми променевої хвороби через вплив радіації під час окопування в заражених районах навколо ЧАЕС, зараз їх масово доставляють у гомельський центр радіаційної медицини», – повідомиляє «Беларускі Гаюн».