Підсумки #ГородНаПодвірї: дніпряни презентували законсервований врожай з насіння, яке їм роздали в рамках акції

06.10.2022 18:24   -

У березні цього року департамент парків та рекреації ініціював акцію #ГородНаПодвірї, мета якої дати дніпрянам можливість власноруч виростити овочі, ягоди, зелень у себе вдома, на подвір’ї, навіть на підвіконні. Впродовж квітня всі охочі, лишивши заявку, отримали набір  зерен. У кожному наборі (близько 1 100 штук) було по 30 видів насіння. 

«Це різноманітна зелень, овочі, ягоди. Тобто перелік дуже великий – дніпрянам було з чого обирати бажаний врожай. Таким чином ми хотіли, аби у людей була можливість створити продуктову подушку безпеки. Здається, що в нас все вийшло, бо ми отримуємо світлини врожаїв та вдячність», – зазначила представниця департаменту парків та рекреації ДМР Анна Коновал. 

Також департамент відзначив й найактивніших учасників акції. Ними виявились студенти Університету третього віку. Навесні вони отримали близько двох сотень наборів. Крім цього, вони жваво ділились світлинами вирощеного врожаю. 

«Учасники активно включились в процес, бо чимало з них мають і присадибні ділянки, а дехто вирощував врожай в себе на підвіконні. Їм настільки сподобалась ця ініціатива, що навіть на різноманітних заходах постійно обговорювали процес сходів, ділились між собою враженнями, а нам надсилали світлини врожаю. Тож акція дуже сподобалась нашим слухачам, всі представники УТВ вдячні за таку ініціативу», – зазначила головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець. 

Інна Гребенюк презентувала свій врожай, який вона вже успішно законсервувала: «Ми скооперувались з подругою і пророщене насіння висадили в неї на ділянці. І ось нещодавно зібрали врожай і мені вдалось законсервувати помідори, зробити лечо та варення. Тож завдяки цій акції, в такий важкий час коли війна, мені вдалось заготовити на зиму трохи смакоти для родини».