Підполковник-“замполіт” пішов у самоволку і за це отримає 4 роки тюрми

02.11.2021 07:09   -

4 роки 6 місяців позбавлення волі – у Кривому Розі за самовільне залишення частини засуджено підполковника, заступника командира полку. Більше того, даний офіцер був заступником командиру полку з морально-психологічного забезпечення (замполітом), тобто тим, хто мав би перешкоджати таким явищам.

Було встановлено, що вказаний офіцер, заступник командира полку з морально-психологічного забезпечення та ще й начальник відділення військової частини (!!!) 21.05.2021 без поважних причин не з’явився вчасно на службу до розташування військової частини й був відсутній до 04.06.2021. Вдруге, 22.06.2021, він самовільно залишив розташування військової частини й ухилявся від служби до 21.07.2021.

29 жовтня Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області визнав військовослужбовця однієї з військових частин Збройних Сил України винним у самовільному залишенні військової частини або місця служби (ч. 4 ст. 407 КК України). Виявилось, що такі дії офіцер вчиняє не вперше і навіть був засуджений раніше і суд вирішив покарати любителя погуляти досить жорстко.

Враховуючи те, що вказаний військовослужбовець у березні й травні 2021 року двічі вже був засуджений за аналогічний злочин до відбування покарання з випробувальним терміном, й не ставши на шлях виправлення, не зробив для себе жодних висновків, суд, на підставі ст. 71 КК України, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання, призначеного попереднім вироком, остаточно засудив його до позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців“, – сказано в повідомленні спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сферах.

Крім того, на підставі ст. 54 КК України, військовослужбовця позбавлено військового звання «підполковник».

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю.