Підготовка до 1 вересня: у Дніпрі оновлюють заклади освіти та інструктують водіїв громадського транспорту

16.08.2021 17:33   -

У Дніпрі триває підготовка закладів освіти до початку навчального року. У школах проводять різні види ремонтних робіт, частина з яких завершена, а решта – у процесі. Загалом цього року коштом міського бюджету різні оновлення проведуть у 78 школах, з них у 26 – ремонти їдалень і вбиралень.

«При проведенні ремонту у їдальнях замінюємо інженерні мережі. Оновлюємо стелі, стіни, підлогу, рукомийники, меблі. Усе з якісних, сучасних матеріалів, в яскравих кольорах, оскільки для дітей. Загалом за останні три роки різні види масштабних ремонтів проведено у близько 60 закладах освіти. Звісно, і надалі продовжуватимемо оновлення, щоб освітній процес для дітей Дніпра був у комфортних умовах», – підкреслив під час виїзної пресконференції в. о. начальника відділу технічного нагляду при департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Аджимян.

У школі № 97 якраз триває ремонт їдальні й вбиралень. До 1 вересня усе закінчать.

«Нашому закладу вже 41 рік. Тому різні ремонти були на часі. Зараз закінчуються роботи в їдальні й усіх 23-х вбиральнях. До цього процесу підійшли комплексно, тобто спочатку замінили різні мережі, комунікації, а потім розпочали оздоблювальні роботи. Школа у нас велика – 1,5 тис. учнів, більшість з яких, звісно, харчується у їдальні. Тому вони будуть приємно вражені, коли побачать її цілком відремонтованою. А загалом за останні роки місто дуже допомогло нам у різних оновленнях: зробили новий фасад, відремонтували покрівлю, упорядкували прилеглу територію, облаштували майданчик тощо. Така увага – цінна!» – наголосив директор школи № 97 Володимир Гречин.

Водночас до нового навчального року готують не лише заклади освіти, а й позашкілля. Наприклад, у підрозділі «Штурм-Крокус» дитячо-юнацького центру «Штурм» (вул. Гладкова, 8 ) теж проводять ремонти у будівлі. Оновлюють зали, кабінети, роздягальні (із заміною комунікацій, зокрема й вентиляційної системи).

«Цей підрозділ приєднали до центру в результаті оптимізації закладів позашкільної роботи. Будівля тут у робочому стані, але приміщення – вже старенькими були. Тому їх слід було оновити. Попередньо замінили комунікації, мережі, зробили іншу логістику всередині для зручності дітей і далі вже почали оздоблювальні роботи у кабінетах, залах. Окрім того, за підтримки міської ради також відновлюємо зовнішнє освітлення на території, упорядковуємо зелені насадження», – розповіла директорка комунального позашкільного навчального закладу «Дитячо-юнацький центр «Штурм»» Дніпровської міської ради, заслужена працівниця освіти України Ірина Герліванова.

Тим часом серед водіїв електротранспорту проводять інструктажі з безпеки дорожнього руху в рамках всеукраїнського місячника «Увага! Діти на дорозі!».

«Щороку «Дніпровський електротранспорт» долучається до всеукраїнського місячника з безпеки дорожнього руху, щоб вкотре перед новим навчальним роком нагадати водіям трамваїв і тролейбусів бути уважними і пильнувати, що діти переходять дорогу. У місті 14 трамвайних і 21 тролейбусний маршрут, вздовж кожного розташовані різні заклади освіти, і частина учнів добираються до шкіл саме на електротранспорті. Тому безпека руху, перевезення дітей – дуже важливі. Особливу увагу водіїв звертаємо на те, що діти, особливо молодших класів, через невеликий зріст можуть потрапити у так звану мертву зону. Тому, відправляючись від зупинки, слід уважно дивитися у дзеркала, щоб діти були на безпечній відстані», – сказав заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков.

Зі свого боку заступниця начальника депо № 3 з безпеки руху КП «Дніпровський електротранспорт» Євгенія Гаупт додала: «Від 1 вересня з поверненням школярів, студентів на навчання у місті пожвавлюється дорожній рух. Тому серед водіїв трамваїв і тролейбусів проводимо інструктажі, щоб вчергове нагадати про пильність і уважність. На спеціальному мультимедійному проєкторі розглядаємо кожен маршрут, уздовж яких є заклади освіти. Дивимося, де розміщено зупинки, пішохідні переходи і наголошуємо на безпеці».