Під Новий рік – вибори нового ректора

31.12.2020 18:01   -

У Дніпрі сьогодні, 31 грудня, відбувся фінальний етап виборів ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара між двома кандидатурами. У другому турі виборів беруть участь два претенденти на посаду ректора ДНУ: професор Сергій Оковитий і професор Анатолій Санін, у першому турі їх підтримало найбільша кількість виборців.

Для того, аби успішно пройшли вибори, потрібно набрати понад половину від списку зі складу учасників, які мають право голосувати. Всього у виборах глави університету можуть голосувати 1526 виборців. Серед них 1144 – це кожен штатний викладач і науковець ДНУ, 145 виборних представників з числа інших працівників, а також 237 студентів ДНУ.

Вибори стартували о 09.00. Голосування – таємне. Вибори проводять на двох виборчих дільницях – у Палаці студентів ДНУ (малий зал) і в Жовтоводському промисловому професійному коледжі ДНУ (Жовті Води, вулиця Свободи, 35, кімната 18). Голосування тривало до 15.00. Проводився екзит-пол.

Ми вже освітлювали перебіг перших альтернативних виборів ректора “За ректорське крісло ДНУ боротимуться шестеро кандидатів”.

Нагадуємо, що 28 лютого 2018 р. в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулися безальтернативні вибори, в результаті яких перемогу на виборах отримав Микола Поляков, який обіймав посаду ректора ДНУ ім. О. Гончара чотири терміни поспіль. 21 вересня Микола Поляков помер, через що Міністерство освіти і науки України оголосило вибори.