“Під час акції на Майдані Незалежності постраждали близько 40 поліцейських” – Національна поліція

16.12.2020 09:13   -

На сайті Національної поліції Києва повідомляється про те, що під час сутичок із мітингарями-підприємцями (ФОПами) на Майдані Незалежності у Києві 15 грудня постраждало близько 40 правоохоронців.

Деякі з поліцейських отримали травми, а більшість звернулася за медичною добпомогу через хімічні опіки очей – протестуючі використовували газові балончики для протидії намаганням поліції перешкодити встановленню військових наметів.

Одного правоохоронця під час штовханини вдарили по голові, внаслідок чого він втратив свідомість. Інші поліцейські отримали опіки очей… Коли вони [мітингарі – ред.] намагалися встановити військові намети, виникла штовханина – і учасники акції застосували у бік правоохоронців газові балончики“, – повідомляє поліція. 

Нагадаємо, що 15 грудня мітингарі у Києві прийняли участь в акції протесту руху SaveФОП. Від Верховної Ради протестувальники вирушили до Майдану Незалежності, де намагалися встановити військові намети. Поліція не дозволила цього зробити, через що виникли сутички.

Приватні підприємці вимагають скасування заборони на підприємницьку діяльність під час запровадження карантинних обмежень з 8 до 24 січня.

Про постраждалих серед протестувальників поліція чомусь зовсім не повідомляє, хоча постраждалі були.

Страшні аналогії з ночами у 2013-2014. Зеленський мовчить. Вже не говорить про «почути народ», не пише відеозвернень, не розповідає про «успіхи». Просто нагнав тисячі озброєних до зубів правоохоронців. Щойно зачистили ще кілька наметів та напали на людей. Схоже що можуть силовим способом розігнати тих людей що залишились на Майдані. А це вже межа, як в ніч на 30 листопада 2013 го…Це вже не просто дно. Це лукашенізація країни“, – написав громадський діяч Андрій Смолій.