Перший випадок в історії, коли новітнього винищувача московитів знищено у повітряному бою

28.05.2022 11:03   -

Командування Повітряних Сил ЗСУ розповіло, що сьогодні наш винищувач МіГ-29 знищив у повітряному бою новітній літак ворога Су-35С. Бій відбувався у небі над Херсонщиною, рашистський Су-35С намагався атакувати наші літаки штурмової авіації, “полювання” для орка закінчилось смертельно.

І це – перший відомий за весь час війни проти України та інших воєн Кремля випадок, коли літак типу Су-35С був знищений у повітряному бою.

Український МіГ-29, який збив московитський винищувач Су-35 у небі Херсонщини, прикривав групу літаків ударної авіації ЗСУ, які знищили ротно-тактичну групу окупантів із технікою та живою силою. Про це повідомляє пресслужба ПС ЗСУ.

Український МіГ-29 прикривав групу літаків ударної авіації – штурмовики Су-25 ПС ЗСУ, які завдавали ударів по ворожим військам на Херсонщині. Внаслідок цього авіанальоту було знищено ротно-тактичну групу окупантів з технікою та живою силою.

На перехоплення українських штурмовиків із аеродрому Бельбек окупованого Криму вилетів ворожий винищувач Су-35С. Власне, його і зустрів український МіГ-29, повідомили у ПС ЗСУ.

У той же день на Харківщині військовослужбовці 95 окремої десантно-штурмової бригади знищили за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу “Перун” черговий бойовий вертоліт окупантів Ка-52 “Алігатор”. ПЗРК Piorun (Перун) — переносний зенітно-ракетний комплекс польського виробництва, призначений для боротьби з низьколітаючими цілями: літаками, гелікоптерами та безпілотними літальними апаратами.

Наприкінці березня 2022 року міністр оборони Польщі повідомив про плани збільшити замовлення на ПЗРК «Piorun» оскільки вони довели свою ефективність у війні проти московитської авіації. Так, за допомогою ПЗРК «Piorun» Силами оборони знищувалися московитські гелікоптери та літаки, зокрема Мі-24 та Су-25 і навіть Су-34, а також вертольоти Ка-52 “Алігатор” і розвідувальні БПЛА типу «Орлан-10».

На Донецькому напрямку протиповітряна оборона Сухопутних військ знищила ще один БПЛА “Орлан-10”.

Нагадаємо, це – не перший гучний успіх наших Повітряних Сил, що відбувся за останні декілька днів.

Буквально 5 днів назад, 22 травня 2022 року, наші Повітряні Сили поставили новий рекорд збили одразу чотири крилаті ракети “Калибр” під час одного удару орків. І водночас – що за проміжок 21-22 травня наші винищувачі збили одразу 5 КР московитів.