Першотравенськ став епіцентром коронавірусної інфекції в області

08.04.2020 15:49   -
Автор:

Станом на 8 квітня в Дніпропетровській області зафіксовано 41 випадок захворювання на коронавірус, а в невеличкому місті Першотравенську – 21. Це при тому, що в обласному центрі Дніпрі – всього 13.
На сайті Дніпропетровської ОДА розміщено повідомлення про те, що з 8 квітня місто знаходиться на посиленому карантині – діють обмеження щодо руху людей і транспорту в місто і з нього.
«У Першотравенську маємо 21 випадок коронавірусу. Додатково перевіряємо всіх людей, які могли контактувати з тими, хто вже захворів. Сьогодні масово тестуватимемо їх на COVID-19. Відсьогодні в’їзд до Першотравенська та виїзд з нього обмежено. Разом з Нацполіцією організували блокпости на межі міста. Там також чергують медпрацівники, які перевіряють температуру та самопочуття водіїв і пасажирів», – , – сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.
В місті планують проводити тотальну дезінфекцію вулиць і під’їздів та масово перевіряти мешканців на ознаки захворювання.
«До Першотравенська вже виїхали директор департаменту охорони здоров’я ОДА Валерій Сердюк та головний державний санітарний лікар Дніпропетровської області Олександр Штепа. Вони перевірять, наскільки коректно працюють мобільні медичні бригади, які збирають проби для аналізу на COVID-19. Проінспектують і госпітальну базу – Першотравенську міську лікарню. Довезуть засоби індивідуального захисту для лікарів», – сказав Олександр Бондаренко.
Рейтинг губернаторов Украины: на каком месте Александр Бондаренко