Шмигаль заявив, що карантин буде продовжено після 24 квітня

08.04.2020 15:30   -
Автор:

Голова Кабінету міністрів Денис Шмигаль повідомив про те, що уряд планує продовжити загальнонаціональний карантин через епідемію коронавірусу до початку травня. Про це повідомляє РБК-Україна.
Шмигаль також відзначив, що причин для послаблення карантинних обмежень чи підстав для його припинення наразі немає – кількість захворювань продовжує рости.
«Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений і буде до встановленого 24 квітня. Можливо, скоріш за все буде продовжений до початку травня місяця. В травні за умов позитивної динаміки ми запустимо економіку України за визначеним планом…», – заявив Шмигаль.
Особливо важливим є продовження карантину в умовах прийдешніх свят (Великодня), коли за відміни обмежень зросте ймовірність поширення інфекції через скупчення людей.
Також прем’єр заявив, що після закінчення карантину у травні уряд планує започаткувати спеціальну програму для відновлення української економіки.
“Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантину. Це точно не буде зроблено з 14 квітня”, – сказав Шмигаль.