Перші наші 75 майбутніх «морських котиків» розпочали польові навчання

29.07.2020 18:45   -
Автор:

75 курсантів новоствореної Школи морського піхотинця вперше пройшли випробування у польових умовах, – про це повідомляє АрміяInform.

Впродовж трьох днів курсанти Школи морського піхотинця вчилися застосовувати свої знання на практиці й діяти як самостійно, так і в складі малих тактичних груп в умовах реальної бойової обстановки на незнайомих ділянках місцевості, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше на офіційному сайті Міністерства оборони України, першого липня 2020 року на базі Навчального центру Військово-Морських Сил Збройних Сил України розпочала своє формування Школа морського піхотинця, що начальником Школи морської піхоти було призначено досвідченого бойового офіцера, морського піхотинця Ігоря Куцара, якому під час урочистостей командувач ВМС ЗС України вручив чергове військове звання підполковник. 

Інформація на сайті розповідала, що навчання у Школі морського піхотинця триватиме трохи більше ніж три місяці за модульним принципом. Дисципліни: топографія, тактика, психологія, вогнева підготовка тощо. Найбільш інтенсивні заняття проходитимуть з фізичної, морської, повітрянодесантної підготовки, розвідувальної підготовки, виживання та протидії саморобним вибуховим засобам. У ході навчання військовослужбовці здійснюватимуть перший ознайомчий стрибок з парашутом, перехід морем, і як кінцевий іспит – через подолання психологічної смуги – отримають право проголосити клятву морського піхотинця.

Так от наразі вже почалися польові навчання у курсантів, які керівництво умисно ускладнило й продумало  до найменших дрібниць.

Перший блок тренувань виявився доволі складним за виконанням, але цікавим для курсантів. Це проведення інженерної розвідки на незнайомій ділянці місцевості. Потрібно було максимально швидко виявити мінно-вибухові загородження і, власне, прохід безпосередньо “замінованої території”, яка була буквально нашпигована умовними саморобними вибуховими пристроями. Паралельно курсанти вчилися їх ефективно знешкоджувати. Важливим моментом стало здобуття навичок з основ виживання у польових умовах. Це орієнтування на місцевості, ночівля просто неба, пошук додаткових запасів води і способів для розігріву їжі з підручних матеріалів”, ‒ розповів підполковник Куцар.

Решта навчань теж були не простими, адже курсанти вчилися вести пошуково-рейдові та наступальні дії, а після подолання багатокілометрового маршу курсанти мали визначити місце зосередження противника та здійснити вогневе ураження за допомогою штатного стрілецького озброєння.

Тож сподіваємося на наших захисників – нововивчених морських піхотинців, які мають забезпечити нам захист з повітря й моря.

Автор – Боніфацій