Перша “ракетка” України зійдеться у 1/2 фіналу з першою “ракеткою” світу

31.03.2021 18:50   -

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна виграла четвертий матч поспіль і вперше пробилася до 1/2 фіналу представницького турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) в Маямі (США) з призовим фондом $3,26 млн, – повідомляє BTU (Великий теніс України).

Наразі чинна чемпіонка: Ешлі Барті (Австралія).

Чвертьфінал
Еліна Світоліна (Україна, 5) – Анастасія Севастова (Латвія) 6-3, 6-2

Зустріч тривала трохи більше як годину. Світоліна оформила по три брейка в кожному сеті, а на своїй подачі програла 3 гейми за матч.

«Я знала що Севастова – великий боєць, ми багато разів з нею тренувалася і грали. Вона завжди намагається побудувати розіграш, використовувати різані, кручені м’ячі на форхенді, вона складний суперник. Тому мені потрібно було адаптувати свою гру і не сильно поспішати. У підсумку, думаю, що я добре зіграла протягом всього матчу і я дуже задоволена тим, як закінчила цей матч», – сказала перша «ракетка» України.

Для суперниць це був четвертий очний поєдинок. Раніше Світоліна здобула перемоги у двох зустрічах з Севастовою, в тому числі і в останній грі на турнірі в Пекіні у 2019 році.

30-річна Анастасія Севастова вперше зіграла у чвертьфіналі турніру в Маямі. 57-я ракетка світу боролася за свій перший півфінал у Турі з літа 2019 року і за одинадцяту перемогу в матчах з тенісистками з топ-10 рейтингу.

Еліна Світоліна вперше в кар’єрі зіграє у півфіналі Miami Open. У поточному сезоні 26-річна українка ще не грала в ½ фіналу, зазнавши поразок у чвертьфіналі в Досі, Абу-Дабі й Мельбурні. У півфіналі Світоліна зіграє проти чинної першої ракетки світу Ешлі Барті, українка лідирує 5-1 у статистиці особистих зустрічей, австралійка виграла в їх останньому очному матчі у фіналі WTA Finals-2019.

У півфіналі турніру Світоліна зійдеться з першої «ракеткою» світу австралійкою Ешлі Барті, яка в свою чергу взяла гору над Ариною Соболенко з Білорусі – 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

До теми.

Українська тенісистка Еліна Світоліна відновила стосунки з французьким тенісистом Гаель Монфісом. Пара взяла перерву в лютому цього року.

Спільний аккаунт спортсменів в Instagram вже відновлено. В одному з перших «stories» пара поділилася написом: «Наша любов – назавжди».

Вперше про роман Еліни і Гаеля стало відомо в січні 2019 го. У червні того ж року з’явилася інформація про їх розставання, але через кілька тижнів пара відновила стосунки.

Короткий огляд переможної гри Світоліної.