Перша леді США відвідає Румунію та Словаччину для зустрічі з українськими біженцями

02.05.2022 10:30   -

Дружина президента США Джо Байдена Джилл цього тижня поїде до Румунії та Словаччини. Вона хоче продемонструвати підтримку переміщеним українським родинам, які були змушені тікати від кровопролиття та насильства після вторгнення Московії в Україну, – повідомляє CNN.

Як інформують у Білому домі, Байден також використає поїздку для зустрічі з військовослужбовцями Сполучених Штатів, які дислокуються за кордоном, а також з високопоставленими урядовцями обох країн.

Перша леді вилетить з Вашингтона до Румунії в четвер, 5 травня. Спочатку на авіабазі Михаїла Когальніко в п’ятницю, 6 травня, вона зустрінеться з військовослужбовцями. Потім відправиться до столиці Бухареста в суботу, 6 травня.

Байден поспілкується з членами румунського уряду. А також із працівниками гуманітарної місії, які допомагають українським біженцям.

Вона також зустрінеться у Бухаресті з освітянами, які допомагають навчати українських дітей-біженців.

Байден потім поїде до Словаччини. У Братиславі перша леді зустрінеться з працівниками посольства США. Наступного дня вона відправитися в Кошице та Вишне Немецке. Там вона зустрінеться з українськими біженцями та словаками, які відкрили свої домівки для сімей з України.