Фінляндія планує відгородитися від Московії стіною

02.05.2022 10:53   -

Стало відомо, що Фінляндія планує побудувати стіну для захисту від Московії. Про це повідомили в уряді країни, передає MTV News.

Як стало відомо MTV News, на критичних ділянках східного кордону планують більш ефективні прикордонні огорожі. Наразі кордон між Фінляндією та Московією відділяє лише тонка іржава огорожа з колючого дроту.

За словами командира прикордонної служби Північної Карелії полковника Марко Турунена, оцінки прикордонних огорож робляться на папері, мотика ще не вдарилася в землю.

Турунен підтверджує MTV News, що підготовчі аналізи прикордонних огорож тривають, але рішення очікується від керівництва держави.

«Розпочати будівництво парканів на східному кордоні чи то на найважливіших ділянках, чи то ширше – велике рішення. Це серйозна зміна в нашій системі, і тому вимагає прийняття рішень на вищому рівні», – заявив він.

За словами Турунена, прикордонні огорожі заплановані для зон підвищеної небезпеки та критичних зон. Пункти пропуску на кордоні та прилеглі до них місця є найбільш небезпечними.

За словами Турунена, поблизу східного кордону є й інші зони ризику, але більш детальної інформації про райони він не надає.

Командир прикордонної служби каже, що ризиковані зони базуються на різних аналізах ризиків та інформації про попередню історію подій.

Фінляндія має 1343 кілометри спільного кордону з Московщиною. Турунен не прокоментував, яка довжина критичних ділянок.

Крім того, міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен коментує плани прикордонної огорожі через свого помічника.

МВС посилається на звіт безпеки, опублікований в середині квітня, в якому стверджується, що підготовка до зведення прикордонних бар’єрів є частиною оперативної готовності Фінляндії.

«Для того, щоб підтримувати безпеку кордону, необхідно підвищити ефективність роботи Фінляндії, а також підвищити готовність і готовності до криз. Пакет включає, серед іншого, закупівлю найважливіших матеріалів, кіберекспертизу, інфраструктуру та технології контролю в зонах ризику східного кордону», – йдеться у звіті.

Серед іншого, парламентські дебати вимагали від Фінляндії  готуватися протистояти можливій гібридній війні, коли Московія направлятиме до фінських кордонів біженців.