Перевезення хворого на обстеження – до кого звернутися за допомогою в Дніпрі

20.09.2022 15:00   -

Перевезенням хворих людей на обстеження, до приватного будинку для людей похилого віку, в реабілітаційний центр, а також додому з лікувальних закладів, зазвичай займаються їхні родичі. Саме вони мають подбати про те, щоб безпечно доставити людину до пункту призначення. Але на практиці організувати таку поїздку не завжди просто, особливо, якщо транспортувати необхідно тяжкохворого або лежачого. Як же бути в такій ситуації та хто може допомогти сім’ї, яка зіткнулася з такою проблемою?

У яких випадках необхідно перевезення хворого на обстеження?

Призначити додаткове обстеження в іншій медустанові може лікар, якщо він бачить, що без додаткових аналізів не обійтися і потрібна допомога профільного фахівця або застосування сучасних технологій обстеження. Адже не завжди в одній лікарні є все необхідне обладнання та можливості для повної діагностики стану хворого.

Залежно від того, які процедури необхідно пройти, додаткове обстеження може тривати від кількох хвилин до декількох днів. Але у всіх випадках для цього пацієнта необхідно доставити до лікарні.

Не менш актуальним для сімей є питання перевезення лежачих хворих зі шпиталю додому, коли всі необхідні обстеження вже пройдено. Багато пацієнтів не вимагають постійного перебування у стаціонарі і лише іноді відвідують лікарів, щоб отримати коригування в лікуванні.
В обох випадках за допомогою можна звернутися до спеціалізованої компанії, яка надає послугу перевезення на обстеження, а також доставляє пацієнтів з лікарні додому.

Особливості перевезення пацієнтів на обстеження та додому

Зазвичай, додаткову діагностику здоров’я важкохворим пацієнтам намагаються призначати у тому місті, де вони проживають. Отже, в основному йдеться про невеликі поїздки в рамках населеного пункту. Однак, навіть найкоротша подорож має бути організована з урахуванням усіх можливих ризиків та особливостей конкретного хворого.

Професійним транспортуванням такого роду займаються компанії – медичне таксі, які на запит надають бригаду медиків та автомобіль, який схожий на швидку допомогу.

Оснащення салону таких машин включає все, що може знадобитися для надання допомоги хворому в дорозі.

Залежно від того, скільки часу потрібно на проведення всіх процедур, бригада може чекати пацієнта, щоб відразу ж доставити його назад після обстеження або приїхати за ним через кілька днів. Про все це варто заздалегідь домовитися, щоб уникнути можливих складнощів та тимчасових накладок. Також фахівці допоможуть вам розрахувати час, необхідний на дорогу, супроводжуватимуть хворого на кожному етапі транспортування.

Медтаксі у місті Дніпро:
Helptaxi: https://helptaxi.com.ua/
Evomed: https://www.evomed.com.ua/perevezennya-hvoryh-v-misti-dnipro/