Перервано гегемонію “Донбаса”! Вперше в історії вітчизняного хокею чемпіон – “Кременчук”

21.10.2020 15:23   -

У суперфінальній серії з семи матчів здолали багаторазових чемпіонів – “Донбас” .

УХЛ. Фінальна серія

Кременчук – Донбас 3:2 (в першому овертаймі) (1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Кременчук виграв серію 4:3

20 жовтня 2020 року в Кременчуці відбувся сьомий — вирішальний поєдинок фінальної серії плей-офф чемпіонату УХЛ-Паріматч між місцевим ХК “Кременчук” та донецьким “Донбасом”. Підопічні Олександра Савицького виграли в овертаймі — 3:2 та в серії — 4:3, і вперше в історії стали чемпіонами України!- розповідають Новини Полтавщини.

Уперше в історії українського хокею чемпіон визначиться в сьомому матчі  фіналу

Цей фінал став історичним для українського хокею у всіх розуміннях. По-перше, вперше один сезон тривав понад рік. А по-друге – жодного разу у шести матчах фіналісти не вигравали на своєму майданчику, виключно – у гостях.

Вперше в історії українського чемпіонату з хокею фінальна серія дісталася до сьомого матчу. Донбас і Кременчук влаштували круту зарубу, вигравши по три матчі на виїзді.

Основний час завершився з рахунком 2:2. Донбас двічі виходив вперед, але господарі зуміли відігратися і перевести зустріч в додатковий час.

ХК "Кременчук" став чемпіоном України | Новости

В овертаймі суперники не сиділи в обороні і обмінювалися моментами, а виграв Кременчук. Команда використовувала свій шанс в більшості і перемогла 3:2.

«Кременчук» – єдиний представник Полтавщини в УХЛ, вперше став чемпіоном України з хокею.

До розіграшу плей-офф кременчуцька команда підійшла на першому місці за підсумками регулярного чемпіонату з 96-ма набраними очками в 40-ка поєдинках. Таким чином, в розіграш плей-офф вступив відразу з півфіналу, де кременчужани зустрілися з «Білим Барсом». У півфіналі підопічні Савицького з рахунком в серії 4: 0 обіграли білоцерківців і пройшли до фіналу. 

0005_74

ХК «Кременчук» — хокейний клуб з м. Кременчука. Заснований 9 червня 2010 року. Виступає в Українській хокейній лізі України. Срібний призер чемпіонату України з хокею, переможець регулярного чемпіонату 2015. Домашні ігри проводить у Льодовій арені «Айсберг» (Кременчук).

10 вересня 2016 року ХК «Кременчук» стартував в Українській хокейній лізі.

Віде з голами, основними моментами та незабутніми емоціями команди від історичної перемоги