Переможець фіналу Ліги Європи визначився у буквальній дуелі воротарів

27.05.2021 06:34   -

Іспанський футбольний клуб «Вільяреал» став переможцем Ліги Європи сезону 2020/2021. У фіналі він здолав англійський «Манчестер Юнайтед» у серії пенальті. Останній поєдинок цьогорічного розіграшу відбувся у польському місті Гданськ, основний час закінчився із рахунком 1:1, – повідомляє ua-football.

Перед цією зустріччю у “Вільярреала” не було трофеїв, зате був тренер-фахівець з ЛЄ. “МЮ” ж міг похвалитися багатою історією призів, але його наставник Уле-Гуннар Сульшер вигравав кубки лише в рідній Норвегії. Букмекери в це не вірили, але зрештою саме козирі іспанців переважили.

“Вільярреал” зі старту запропонував “МЮ” височенну інтенсивність. “Підводники” вгризалися в кожен м’яч, лізли в усі стики і до перерви лідирували по відборах 15-5.

“Манкуніанці” були вражені і не розуміли, чим на це відповісти. У них був м’яч, але не було гольових моментів. Максимум, чого вдалося домогтися – це ситуативної переваги на правому фланзі, де Грінвуд, Уан-Біссака і Бруну, який сюди зміщувався, задавили Педрасу, і той тримався з останніх сил.

У першому таймі рахунок відкрив гравець «Вільярреала» Жерар Морено. На початку другої половини зустрічі рахунок зрівняв Едінсон Кавані.

Основний і додатковий час завершилися з рахунком 1:1, тому переможця команди визначили в серії пенальті. «Вільярреал» здобув перемогу з рахунком 11:10. У доданий арбітром час команди не змогли визначити переможця, а тому доля кубку вирішувалася у серії пенальті. 10 ударів поспіль гравці обидвох клубів реалізовували, а 11-й пішли бити голкіпери. Воротар «Вільяреалу» Херонімо Рульї свій удар забив, а потім відбив пенальті від свого колеги з «Манчестер Юнайтед» — Давіда де Хеа. Таким чином із результатом 11:10 у серії пенальті перемогу здобув «Вільяреал».

Воротар іспанського клубу Херонiмо Рульї спочатку сам забив пенальті, а потім відбив удар голкіпера «Манчестер Юнайтед» Давіда Де Хеа.