Борис Філатов розповів про важливі рішення сесії міськради Дніпра

26.05.2021 19:32   -

На 7-й сесії міськради Дніпра було ухвалено низку важливих рішень для розвитку міського господарства та комфорту мешканців.

У Дніпрі капітально відремонтують зливову каналізацію біля Центрального мосту. Пів століття тому її звели з діаметром у 1,5 раза меншим за запроєктований. Після ремонту вона поглинатиме велику кількість опадів – щоб не було калюж.У місті також запровадять систему енергетичного менеджменту. Вона передбачає моніторинг, аналіз і енергооновлення для комунальних підприємств та закладів. У майбутньому це дозволить заощадити близько 10 % енергоспоживання.

«У рамках оптимізації міського господарства — це і позашкільні заклади, і лікарні, і все інше — ми хочемо об’єднати всі палаци культури в єдину арттериторію. Усі творчі гуртки, посади — усе залишиться. Ми йдемо шляхом скорочення лише адміністративно-господарчого персоналу», — пояснив міський голова Борис Філатов, підбиваючи підсумки сесійного засідання 26 травня.

Також, коментуючи інші ухвалені рішення, мер розповів про звернення до Кабміну стосовно продовження програми «Теплі кредити» на 5 років та передбачення в цьогорічному держбюджеті 1 млрд грн на відшкодування частини кредитів. Борис Філатов наголосив: ініціативу ухвалили на вимогу містян, адже багато голів ОСББ занепокоєні тим, що програма триває лише до 2021-го, а відшкодування не передбачене держбюджетом.

Крім цього, мерія Дніпра продовжила програму розвитку ОСББ та ЖБК ще на чотири роки. Подавати заявки на участь можна з 1 червня по 31 серпня. Роботи стартують у 2022-му.

Ще одна ініціатива — затвердження програми активізації туристичного потенціалу Дніпра. Планується створення єдиного сайту цікавих місць та мобільного застосунку, який дозволить проводити екскурсії самостійно. Також очікуються обговорення з розважальним і готельним бізнесом можливих знижок туристам. У планах і випуск брендованої продукції, котра популяризуватиме Дніпро.

«Ухвалили також програму підтримки обдарованих дітей — коштом міста, а також завдяки благодійним внескам. Фактично це буде грантовий конкурс на підготовку до міжнародних спортивних і творчих змагань чи придбання необхідного приладдя», — додав Борис Філатов.

Він також зауважив, що місто продовжує приватизацію нежитлових об’єктів нерухомості комунальної власності. Під час сесії до цього переліку додали ще п’ять будівель. Традиційно їх виставлять на аукціон електронної системи «ProZorro.Sale»: «Це — моя принципова позиція. Я казав про це багато разів. Приватний власник — найбільш ефективний. Тож комунальні приміщення у занедбаному стані ми продаватимемо — щоб їх купували підприємці та відкривали там бізнес».