Перемогти коронавірус можна буде, лише коли більш ніж у 90% населення планети буде імунітет – науковці

11.07.2020 14:19   -
Автор:

Оскільки коронавірус продовжує поширюватися по всьому світу, компанії та академічні лабораторії поспішають розробити вакцину, яка допомогла б суспільству захиститися.

З Берліну надходять оптимістичні новини.  Німецька біотехнологічна фірма, яка співпрацює з американською Pfizer,щоб розробити вакцину проти коронавірусу, впевнена, що до кінця року вона буде готова звернутися до затвердження, повідомляє її головний директор.

Кілька сотень мільйонів доз можуть бути вироблені ще до затвердження, і понад 1 мільярд до кінця 2021 року. Після сертифікації масовий випуск вакцини може бути швидко розпочато в Європі, США та інших країнах.

Співзасновник та генеральний директор BioNTech SE доктор Угур Сагін розповів The Wall Street Journal, що препарат буде готовий до сертифікації в грудні поточного року.

За словами Сагіна, Biontech розраховує почати заключний етап випробувань наприкінці липня. Під час нього має бути встановлено, наскільки ефективним є препарат проти коронавірусу.

Безпека його застосування вже підтверджена. У випробуваннях повинні взяти участь близько 30 000 добровольців.

На його думку, навіть якщо вакцину будуть виробляти кілька компаній, знадобиться близько 10 років на те, щоб у достатньої частини населення планети виробився імунітет.

Перемогти вірус можна буде, лише коли більш ніж у 90% населення планети буде імунітет, вважає науковець.

Україна теж не пасе задніх, хоча це стосується не вакцин, а ліків.

Як зазначив глава МОЗ, зараз тестуються чотири препарати від COVID-19.

Зараз у нас зареєстровано чотири лікарські засоби. Це амізон, аміксин, корвітин, біовен. Вони всі проходять стадію клінічних випробувань. Деякі вже знаходяться на завершальних стадіях. Одразу після отримання цієї інформації будуть зроблені відповідні висновки щодо ефективності цих лікарських засобів“, – поінформував Степанов. Що стосується вакцини від коронавірусу, він зазначив, що Україні уважно відстежує ситуацію в інших країнах, але вакцини ще немає.

Автор – Боніфацій