Міжнародна перемога українського фільму на свято українського кінематографу

13.09.2020 16:51   -

У День українського кіно 12 вересня прийшла радісна новина з Венеції – український фільм отримав нагороду на Венеційському кінофестивалі.

Фільм української режисерки Наталі Ворожбит “Погані дороги” отримав Verona Film Club Award у паралельній програмі Венеційського кінофестивалю “Тиждень критики”. Про це повідомляється на сайті програми. Нагорода кіноклубу у Вероні за найновіший фільм у конкурсі: “Погані дороги” Наталії Ворожбіт 
Члени журі: Мікеле Беллантуоно, Маргарита Брендолан, Сімоне Когі, Маттео Філісе та Еліза Ліотта.

Ворожбит у Facebook привітала з Днем українського кіно, а чудо-команду “Поганих доріг” з нашою маленькою перемогою на великому фестивалі!

Вітаю усіх з Днем українського кіно, а чудо-команду "Поганих доріг" з нашою маленькою перемогою на великому фестивалі! (премія Тижня критики за кращу інноваційну картину – Premio Circolo del Cinema di Verona)

Опубліковано Natalia Vorozhbyt Субота, 12 вересня 2020 р.

“Погані дороги” – дебютний фільм драматургині Наталі Ворожбит, поставлений за її однойменною п’єсою. П’єсу ставили у Лондоні та Києві. Прокат “Поганих доріг” заплановано на наступний рік.

У стрічці розповідається про чоловіків та жінок, життя яких торкнулася війна. Герої – мешканці Донбасу, які опинилися по обидві сторони лінії розмежувань та українські військові, які боронять Україну від окупантів.

До Дня українського кіно Суспільне пропонує до перегляду 12 шедеврів нашого кінематографу.

Від витоків українського кінематографу до сьогодення» – кінолекція до Дня українського  кіно. | Бібліотека БДМУ

Щорічно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно – професійне свято працівників кінематографії. Ренесанс сучасного українського кіно відбувся — підтвердять нам щасливі глядачі фільму “Мої думки тихі” та інших цікавих стрічок останніх років (склали для вас окремий список). Суспільне зібрало добірку визнаних шедеврів, тож в цей день радимо вам заглибитись у вітчизняний кінематограф, де через невблаганність часу заховалось безліч шедеврів, які треба дивитися, вивчати й надихатись ними, – йдеться у статті.

Земля (1930)

Тіні забутих предків (1965)

Камінний хрест (1968)

Вечір на Івана Купала (1968)

Білий птах з чорною ознакою (1971)

Іду до тебе… (1971)

Пропала грамота (1972)

Тривожний місяць вересень (1977)

Вавилон-ХХ (1979)

Лісова пісня. Мавка (1980)

Польоти уві сні та наяву (1982)

Голод-33 (1991)

День українського кіно. 12 шедеврів, які має подивитись кожен