Ковід “підкосив” нашу збірну. УЄФА вирішуватиме, що робити зі скасованим матчем Швейцарія-Україна

18.11.2020 08:20   -

УЄФА повідомила Українську асоціацію футболу, що «у зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй УЄФА Швейцарія — Україна не може відбутися», – інформує Українська Асоціація Футболу.

Зауважимо, що й УЄФА, і УАФ, і Швейцарська асоціація футболу готові до проведення поєдинку, однак заборона місцевої влади перекреслює всі сподівання футбольних організацій провести гру.

Рішення щодо подальшої долі матчу прийматиме УЄФА.

Напередодні матчу зі Швейцарією ПЛР-тест на коронавірус ще трьох гравців збірної України з футболу Руслана Маліновського, Сергія Кривцова та Жуніора Мораеса дав позитивний результат. Хоча двоє футболістів “Шахтаря” вже перехворіли на коронавірус.

Швейцарія - Україна: як розгорталися події та реакції обох сторін. Як це  було, онлайн дня

Зазначалося, що УЄФА зважає на цей факт і допускає Кривцова й Мораеса до гри, однак місцева влада проти участі гравців у командних подіях.

Для того, щоб залишитися в елітному дивізіоні, підопічним Андрія Шевченка потрібна була перемога, нічия, навіть поразка з рахунком більше ніж 2:1, але тільки з перевагою в мінус один мяч.

Дев’ять випадків за чотири дні означають, що ситуація не піддається контролю, – вважає головний санітарний лікар кантону Люцерн.

Schweiz - Ukraine abgesagt – Das Warten auf den Forfaitsieg | Der Bund

Головний санітарний лікар кантону Люцерн Роджер Харстолл розповів, чому скасували матч Ліги націй Швейцарія – Україна. У Швейцарії бояться, що гравці збірної України навіть з негативними тестами на коронавірус можуть нести небезпеку, пише Blick.

“Після приїзду до Швейцарії вся делегація вкотре була протестована. Результати сьогодні вранці показали 1 новий позитивний тест плюс 3 старих випадки інфікування. Тест справді може бути позитивним, якщо навіть хвороба минула й більше не вважається заразною.

Ми гадаємо, що протокол безпеки УЄФА дотримувався. Але я перевірити цього не можу. І, незважаючи на поточні результати тестування, цілком імовірно, що люди з негативними тестами стануть позитивними впродовж тижня.

Не виключено, що є гравці з негативним тестом, які “несуть” коронавірус, але інфекція щойно потрапила в організм і ще не проявилася. Саме тому вся команда зараз на карантині й не може грати проти Швейцарії. Збірна України не обов’язково має залишатися в готелі 10 днів. За певних умов вони можуть поїхати додому”, – сказав він.

Готель, в якому застрягла збірна України

 Головний тренер збірної Швейцарії Володимир Петкович прокоментував скасування матчу Ліги націй проти України.

Збірна Швейцарії з футболу побажала українцям якнайшвидшого одужання –  новини на УНН | 18 листопада 2020, 07:30

Володимир Петкович побажав представникам збірної України з позитивними тестами якнайшвидшого одужання, – повідомляє ua.tribuna.com.

“Ми були готові, команда була дуже мотивованою після останніх матчів, в хорошій формі. Ми з нетерпінням чекали цієї зустрічі.На жаль, зараз все змінилося, ми не можемо на це вплинути.

Ми всі футбольні люди і хочемо завжди перемагати на футбольному полі. На жаль, зараз у нас немає цієї можливості”,  сказав Петкович.