Патріотична молодь вимагає завершити перейменування Дніпропетровщини

14.08.2018 10:15   -
Автор:

Після 2017 року у Дніпрі процесс декомунізації призупинився, хоча вкрай важливо довести його до кінця. Патріотична молодь Дніпропетровщини буде продовжуватиме тиск на місцеву владу, щоб також завершити перейменування регіону.
Про це в спеціальному коментарі інтернет-виданню “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” розповів голова громадської організації “Спільнота активних громадян” Владислав Мельничук.
“Якщо брати Дніпро, то тут грав велику роль патріотичний вектор місцевої влади, бо це були українські назви вулиць, топонімів, що бралися з історії Україні та міста. Але після 2017 року ми бачимо заслаблення цього процесу. Зараз патріотична молодь каже: перейменування повинна відбутися до кінця, всі населенні пункти повинні бути перейменовані, мають обов’язково бути знесені всі радянські пам’ятники, перейменована також наша область. Бо ми часто не замислюємося, наскількі це впливає на свідомість”, – говорить активіст.
Ми повинні пам’ятати, що той же Ленін знищував українців, і ніде – ні в Європі, ні в Ізраїлі – неможливо топоніми Гітлера або інших діячів Третього Рейху – це абсурд.
Читайте також: Религиозным противостоянием в Днепре воспользуются антиукраинские силы, – политолог
“Радянський режим – антиукраїнський режим і ми його возвеличуємо пам’ятниками?. Саме тому патріотична молодь створила сайт «Стоп Совок», де є інтерактивна карта всієї Україні, і якщо хтось бачить, щось пов’язано з комунізмом чи націонал-соціалістичним режимом, має змогу сфотографувати, і потім надіслати запит у поліцію чи орган місцевої влади щодо перевірки дотримання Закону України «Про декомунізацію». Крім того, триває кампанія по перейменуванню області, і у більшості тут приймала участь молодь, хоча це не тільки їх заслуга. 156 народних депутатів підтримали дану ініціативу, є схвалення профільного комітету Верховної Ради.
“Ми кажемо, що повинні відбутися реформи не тільки у соціал-економічному блоці, а й і цьому питанні теж. Будемо далі тиснути на місцеві органи влади, щоб вони виконали норми по перейменуванню”, – нагадує Владислав Мельничук.