Параноя Лукашенка: епідемію коронавірусу вигадали, щоб переділити світ

03.04.2020 10:53   -
Автор:

Президент Білорусії Олександр Лукашенко зробив гучну заяву, що нагадує висловлювання параноїка – він вважає, що пандемія коронавірусу служить одній меті – новий розподіл світу. Про це повідомило видання Ліга.Нет із посиланням на білоруський Белта, що оприлюднив відео-інтерв’ю з Лукашенком.
«Коронапсихоз», «інфопандемія» – саме в таких термінах описує епідемію світового масштабу Лукашенко. Можливо, на мозок білоруського лідера повпливали ідеали «руского міра», адже відомо, що росіяни давно і серйозно зі скепсисом ставляться до пандемії коронавірусу, вважаючи її вигадкою.
За словами білоруського президента, «сильные мира сего без войны хотят разделить мир», і ця теза дуже нагадує основні ідеї російської пропаганди.
«А не кажется ли тебе, что сильные мира сего без войны (Макрон это уже войной назвал), через этот так называемый коронавирусный психоз, инфодемию в том числе, хотят переделить мир?” – питає співбесідника Лукашенко.
Лукашенко заподозрил, что на фоне коронавирусной пандемии идет
Можна поставити Лукашенку зустрічне питання – «А чи не здається тобі, що твій друг Путін намагається переділити світ за допомогою війни?!». І тут навіть за прикладами ходити далеко не треба, бо в сусідній із Білоруссю Україні, завдяки Росії, уже 6 років триває війна, а українська територія «благополучно переділена» на користь РФ. Але цього Лукашенко уперто не помічає.
Стратег-Лукашенко не здається:
« … нас толкнули к тому, что мы должны остановиться, сидеть и проесть те скудные валютные запасы, которые у нас есть … И тогда, напечатав 10% мирового ВВП, к нам придут те, кто на ногах, и скажут: нате вам понемножку, но вы будете делать то, что мы скажем. Вот так может быть переделен мир», – філософує Олександр Лукашенко.
В даному контексті не зрозуміло, хто саме заставляє Лукашенка чи його країну «зупинитись», адже це всього лише поради від міжнародних організацій. Чому об’єктивну потребу в карантинних заходах через епідемію Лукашенко називає примусом – тим більше не зрозуміло.
Ніхто не примушує Лукашенка зупиняти білоруську економіку, але за наслідки відповідатиме він і його уряд.