Пані посол України в США проведе зустріч в Держдепі по закінчені перемовин Байдена з Путіним у Женеві

16.06.2021 10:58   -

Сьогодні, 16 червня, в день переговорів американського президента Джо Байдена із російським лідером Володимиром Путіним, посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова проведе зустріч в Державному департаменті США, – повідомили у пресслужбі Держдепу.

Згідно з розкладом, зустріч Маркарової з виконувачем обов’язків помічника держсекретаря європейських та євразійських справах Філіпом Рікером відбудеться в закритому для преси режимі о 19:00 (02:00 за Києвом). Тема обговорення не повідомляється.

Раніше посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова оголосила про відкриття в техаському Х’юстоні генерального консульства.

Як повідомлялося, у швейцарській Женеві у середу, 16 червня, о 14:00 за Києвом стартує саміт президента США Джо Байдена та його російського колеги Володимира Путіна.

До цього Білий дім назвав можливі теми саміту – серед них ситуації в Україні і в Білорусії. Крім того, Вашингтон очікує, що глави держав витратять «неабияку кількість часу» на обговорення питань стратегічної стабільності.

Зустріч Путіна і Байдена відбудеться 16 червня у Швейцарії — за 2 дні після саміту НАТО. На переговорах лідерів країн супроводжуватимуть державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Байден заявляв, що планує обговорити питання України, зокрема скупчення російських військ біля кордону і в окупованому Криму.