П’ятий президент України провів зустріч з президентом Туреччини

20.06.2021 10:37   -

Лідер партії “Європейська солідарність” нардеп Петро Порошенко обговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом українсько-турецьке стратегічне партнерство.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом, лідери країн обговорили актуальні питання співробітництва в різних сферах, – повідомляє прес-служба глави держави.

Зустріч відбулася в рамках Анталійського дипломатичного форуму на високому рівні, куди Порошенка запросив уряд Туреччини, – повідомляє пресслужба партії “Євросолідарність”.

Розмова була присвячена обговоренню можливостей зміцнення обороноздатності України, зазначає пресслужба.

“Ми погодилися, що в ці непрості часи важливо посилювати українсько-турецьке стратегічне партнерство як надійну гарантію безпеки і стабільності в регіоні Чорного моря”, – написав Порошенко на сторінці у Facebook.

Зазначається, що Порошенко подякував Ердогану за незмінну позицію на підтримку територіальної цілісності України та захист прав кримських татар, а також закликав Президента Турецької Республіки сприяти у звільненні українських заручників.

Сторони висловилися за продовження інтенсивного політичного діалогу на найвищому рівні. Зокрема, йшлося про організацію чергової зустрічі у рамках українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також реалізацію ініціативи щодо проведення тристороннього саміту у форматі Україна–Туреччина–Азербайджан.

Окремо наголошувалося на важливості завершення переговорного процесу щодо укладення угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною, зазначено в повідомленні.

Також президенти двох країн обмінялися думками про шляхи розширення взаємовигідної співпраці в енергетичній, авіаційній та оборонній сферах.