ОЩАДБАНК переміг у суді Сбербанк Росії, який удавав із себе Ощадбанк у перекладі

13.08.2020 10:37   -

Ощадбанк виграв справу, розгляд якої тривав понад чотири роки! 10 серпня 2020 року справа вирішена на користь Ощадбанку. Рішення вже набуло чинності.

Ощадбанк вимагав через суд заборонити Сбербанку Росії удавати з себе СБЕРБАНК (ОЩАДБАНК, якщо перекласти українською). Це стало нагальною потребою для московщини після початку війни проти України, оскільки відтоді назва, яка містить ім’я ворога – “Россия”, стала токсичною для українців. Вони тоді вдалися до фальсифікації, аби завести в оману клієнта лишили обрізану назву, яка не містила імені країни-окупанта й водночас збігалася, якщо перекласти, з повною назвою українського державного Ощадбанку.

Під час судового розгляду було проведено три експертизи, розглянуто понад 100 клопотань сторін. Представники Сбербанку Росії намагались переконати суд у тому, що реєстрація Ощадбанком торговельної марки «СБЕРБАНК» на території України порушила права Сбербанку Росії. Але в процесі запеклого процесуального протистояння Ощадбанком було зібрано та надано всі належні та допустимі докази на підтвердження необґрунтованості вимог позивача. Апеляційна інстанція погодилась з аргументованою і переконливою позицією представників Ощадбанку та відмовила в задоволенні позову Сбербанку Росії, – інформує сайт української фінустанови.

“Нарешті закінчилась справа, яка тягнулась чотири роки з безліччю експертиз, клопотань та відтермінувань. Перемогу в цій справі не можна переоцінити, адже це важливий етап в історії захисту Ощадбанком своїх прав інтелектуальної власності в основній судовій справі, яка стосується заборони російському Сбербанку незаконно використовувати фірмове найменування «СБЕРБАНК» на території України. Це свідоцтво історично зареєстровано за Ощадбанком”, – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Нагадуємо, що в основному спорі Ощадбанк наполягає на незаконності перейменування української «дочки» Сбербанку Росії на Сбербанк і заявив про порушення прав інтелектуальної власності ще в січні 2016 року. В Ощадбанку вважають, що Сбербанк Росії незаконно використовує торговельну марку «СБЕРБАНК», що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їх поведінку. Єдиним законним власником торговельної марки «СБЕРБАНК» на території України є Ощадбанк (свідоцтво №82116 від 10.09.2007), – підсумовується у заяві.