ОПОРА оголосила старт громадського спостереження за виборами у Кривому Розі

07.02.2016 20:30   -
Автор:

6 лютого Громадянська мережа ОПОРА заявила про початок громадського спостереження за виборчим процесом позачергових виборів міського голови у Кривому Розі. Кампанія триватиме до офіційного оприлюднення результатів волевиявлення громадян у порядку, передбаченому Законом України “Про місцеві вибори”.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу громадської організації.
30 січня Президент України Петро Порошенко підписав Закон про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови, який 23 грудня 2015 року прийняла Верховна Рада України. Відповідні вибори призначені на 27 березня 2016 року.
“ОПОРА організовує громадське спостереження в Кривому Розі з метою надання об’єктивної оцінки процесу підготовки та проведення виборів та запобігання порушенням виборчого законодавства. Довготермінове спостереження за позачерговими виборами міського голови Кривого Рогу здійснюватиме команда Мережі у кількості п’яти осіб”, – йдеться у заяві.
У день голосування, 27 березня 2016 року, планується забезпечити присутність представників громадської організації на третині виборчих дільниць міста та у всіх територіальних виборчих комісіях. Окрім того, у Кривому Розі працюватимуть мобільні групи.
Читайте також: На выборы в Кривом Роге у ЦИК не хватает денег
“9 грудня 2015 року Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року рекомендувала українському парламенту прийняти рішення про позачергові вибори Криворізького міського голови. Підставою стала неможливість встановлення достовірних результатів волевиявлення виборців та, відповідно, виборів у цілому в зв’язку зі встановленими фактами порушень виборчого законодавства, які мали суттєвий вплив на загальний результат виборів.
Згідно з пунктом другим частини першої статті 15 Закону України “Про місцеві вибори”за п’ятдесят днів до дня голосування, тобто 6 лютого, розпочинається виборчий процес позачергових виборів Криворізького міського голови”, – зазначають громадські активісти мережі ОПОРА.
Читайте також: В округе Филатова к новым выборам не готовятся