Оперативна інформація про роботу комунальних служб Дніпра станом на ранок

28.12.2022 07:04   -

28 грудня. Оперативна інформація на 06:00. Ніч у Дніпрі минула без обстрілів. Протягом ночі була 1 повітряна тривога загальною тривалістю 34 хвилини.

КОМУНАЛЬНІ СЛУЖБИ ІНФОРМУЮТЬ

За завданням міського голови Бориса Філатова протягом ночі комунальники працювали без зупинки. На ранок вони закінчили декілька аварійних ремонтів на наступних вулицях:
— вул. Агнії Барто, 12. Відновлено водопостачання в будинках по вул. Агнії Барто, вул. Немировича-Данченка та вул. Космонавтів.
— вул. Паторжинського, 27. Водопостачання відновили на вул. Гоголя,16, 14а, пров. Шевченка, 9 та вул. Паторжинського, 30, 31, 29, 27, 25.

За минулу добу, 27 грудня, завдяки напруженій роботі комунальних служб було усунено 37 засмічень на мережах водовідведення, а також ліквідовано 22 пошкодження на мережах водопостачання. Найсерйозніші з них: на вул. Шолохова, 25, на вул. Береговій, 188, та на вул. Виконкомівській.

Станом на 6:00 всі районні котельні КП «Теплоенерго» працюють та забезпечують дніпрян теплом в повному обсязі.

Наразі у зв’язку з відключенням приватними енергетичними компаніями ДТЕК та ЦЕК електропостачання, зупинена робота низки будинкових котелень. Без тепла залишилися будинки на таких вулицях:
— вул. Універсальна (через часті зупинки котельні, а саме 2-3 на добу, котельня не встигає входити в робочий режим);
— вул. Марії Кюрі;
— вул. Телевізійна;
— пр. Гагаріна;
— пл. Соборна;
— вул. І. Акінфієва;
— вул. Є. Коновальця;
— вул. Севастопольська;
— вул. Гоголя;
— вул. Вернадського;
— вул. О. Гончара;
— вул. Арх. О. Петрова;
— вул. Філософська;
— вул. Громова;
— узвіз. Крутогірний.

Також ДТЕК та ЦЕК знеструмили тепло-розподільчі пункти (ТРП) на Запорізькому шосе та вул. Панікахи.

Робота тепло-розподільчих пунктів та будинкових котелень буде відновлена після включення електропостачання.

Станом на 6:00 ДТЕК та ЦЕК відновив електропостачання 3 котелень в Центральному районі. Без тепла тимчасово були мешканці 31 будинку. З них 17 на просп. Олександра Поля, 13 – на вул. Новосільна та 1 будинок на вул. Полєтаєва. Зараз тепло в ці будинки вже надходить.

На ранок всі котельні КП «Коменергосервіс» та КП «Жилсервіс-Дніпро» працюють стабільно, тепло в оселях дніпрян є.

Також у звичному режимі працюють підвищувальні насосні станції. Всі вони забезпечені електропостачанням, тож забезпечують дніпрян водою без перебоїв.

Крім того, закінчено проведення ремонтних робіт на внутрішньобудинкових мережах за 3-ма адресами:
— вул. Кам’янська, 8;
— вул. Березинська, 12;
— просп. Слобожанський, 129.

Відновлено водопостачання в таких будинках:
— вул. Кам’янська, 2, 4, 6, 8;
— вул. Коксова, 1, 3, 5, 7;
— вул. Березинська, 10, 12, 14, 18, 38;
— просп. Слобожанський, 109-141;
— вул. Холодильна, 2;
— вул. Петра Яцика, 2, 6.

Всі мешканці забезпечені подачею води в оселі.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:
(056) 732-12-12
(095) 732-12-12
(096) 732-12-12
(073) 732-12-12

ГРОМАДСЬКА РАДА ІНФОРМУЄ
Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 170 звернень.

Люди зверталися як у Телеграм-канал Геннадія Корбана, так і на гарячу лінію Штабу. Містяни просять вирішити проблеми, що потребують комунікації з комерційними підприємствами ДТЕК та ЦЕК, які не підпорядковуються місту.

Таку комунікацію вдалося налагодити. Наразі люди вже не скаржаться на тривалі відключення світла по 15-20 годин поспіль. Проте, відключення світла залишаються найбільшою проблемою, на яку скаржаться дніпряни: переважна кількість скарг (143) надійшла на хаотичність відключень (невідповідність графікам) і неможливість отримати інформацію.

Дніпряни скаржаться і на несправедливість: ті ж самі будинки відключають на тривалий час (3-4

рази на день по 4 години), а інші не відключають взагалі.

Після публікації у Телеграм-каналі Геннадія Корбана про тривале 15-годинне відключення, анонсоване ДТЕК минулої доби, повідомлення про відключення на сайті ДТЕК щезло, а світло в оселях дніпрян таки з’явилося.

З боку мешканців Чечелівського району, постраждалих від аварії на ТП ПМЗ, тривають заклики «зробити щось із ЦЕК» — націоналізувати або передати місту.

Заявки, які стосуються питань тепла і води і знаходяться у компетенції міста, здебільшого вирішуються у той же день. Так, за минулу добу за зверненнями дніпрян було відпрацьовано 8 аварій, 4 з яких стосувалися світла, 3 – тепла і 1 – води.

Найскладніша ситуація за адресами Криворізька, 2 і Робоча, 172, де підвали, у яких розташовані проблемні комунікації, не належать мешканцям будинків. Якщо з магазином на вулиці Криворізькій наразі ведуться перемовини, то підвал на вулиці Робочій належить скандальній компанії НВАЛ, стосовно якої наразі йдуть суди, і мешканці будинку ризикують залишитися без опалення надовго.

Міська влада зробить все можливе, аби люди були з теплом. Люди, проблеми яких вже вирішено, дякують за оперативність.

Звернутися у Телеграм-канал голови Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадія Корбана можна за посиланням: https://t.me/korbanofficial/ або поштою DniproHelp@proton.me.

Заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопочтачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:
(095) 816-39-11
(093) 261-32-35
(063) 402-79-56
(063) 681-61-82
(068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.