Оновлена інформація щодо ситуації із коронавірусом у Дніпрі

29.07.2020 11:17   -

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 143 особи.

Станом на 29 липня у місті офіційно підтверджено 681 випадок коронавірусу (11 нових випадків за добу), 538 осіб з цим діагнозом одужали. Десять пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Жоден з пацієнтів не підключений до апарата штучної вентиляції легень. Наразі маємо 244 негативних результатів від систем ПЛР саме у 21-й інфекційній лікарні. Про це повідомила під час брифінгу 29 липня  медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 Альона Олексенко.

Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони здійснили 2377 виїздів та обстежили 7456 осіб. Отримано 444 позитивних результати.

Користуючись можливістю, Альона Олексенко звернула увагу на Всесвітній день боротьби з гепатитом. Його мета –  підвищення обізнаності населення щодо  методів профілактики, діагностики та боротьби із цим захворюванням.

«Наразі існує 8 типів вірусів гепатиту. Чотири з них є найбільш небезпечними. Це гепатити групи А та Е – які передаються через брудні руки, забруднену воду та продукти харчування. Найважливіший метод профілактики – власна гігієна, чиста вода та миті продукти. Вірусні гепатити групи В та С – передаються через рани і подряпини на шкірі, а також статевим шляхом. Тому важливо дбати про безпеку в інтимних стосунках, а також стежити за обробкою інструментів та шкіри під час таких процедур як пірсінг, татуювання, манікюр. Крім того, аби уникнути зараження гупатитом  не слід користуватися чужими засобами гігієни, такими як зубна щітка, станок для гоління тощо. Пам’ятайте, вакцинація проти гепатиту В –  безкоштовна, включена у календар щеплень України і є обов’язковою для дітей», – наголосила Альона Олексенко.