Окупанти викрали заступника мера Енергодара Івана Самойдюка! В Енергодарі щонайменше 1,5 тисяч людей вийшли на мітинг і вимагають від окупантів звільнити заступника мера

20.03.2022 20:14   -

Шановні енергодарці! Окупанти, які не домоглися  від міської влади жодної співпраці, пішли на відверті злочинні дії. Викрадено  першого заступника міського голови Івана Самойдюка! В якому він перебуває стані, нам не відомо! На зв’язок не виходить зі вчорашнього дня. А сьогодні ми отримали підтверджену інформацію про те, що його цинічно викрадено! 

Окупанти  також розпочали фізичний, психологічний тиск на активних в своїй публічній діяльності мешканців Енергодара. Продовжують розшукувати тих енергодарців, в принциповій позиції яких вбачають для себе загрозу.

Просимо депутатів, активістів та публічних енергодарців зараз зберігати максимальну обережність. Не відповідайте на незнайомі телефони, не розповідайте нікому про своє фактичне місцезнаходження. 

А всіх громадян просимо зараз максимально об’єднатися, підтримати Енергодар, який був і залишиться Україною! !!!!!!!!!

Українці відбивають своїх у російських окупантів, ніхто не лякається пострілів рашистів, чинять спротив незаконній окупації.

“Щонайменше півтори тисячі енергодарців оперативно відгукнулися на заклик і менш ніж за годину зібралися біля виконкому на мирну акцію протесту, аби сказати «Ні!» свавіллю окупантів та вкотре затвердити безсумнівну істину: Енергодар був і назавжди залишиться Україною!

Міський голова Дмитро Орлов та його колеги, заступники наголосили: в тих реаліях, в яких працюють органи місцевого самоврядування зараз, аби забезпечити комунальні, соціальні і медичні послуги навіть в умовах повної блокади Енергодара, викрадення людини, громадянина, посадовця Івана Самойдюка, який успішно вирішував величезний блок соціальних проблем- це провокація, яка повністю ставить під загрозу подальше життєзабезпечення міста. І якщо до завтра його не звільнять, такі акції стануть безстроковими та цілодобовими.

Попри те, що акція носила виключно мирний характер, вже на її завершенні, коли люди почали розходитися по домівках, приїхали російські військові та зробили спробу захопити кількох учасників заходу і запхати їх в машину. Але сотні людей стали щільною стіною та буквально відбили своїх земляків від полону! Окупанти почали стріляти в повітря і далі змушені були полишити свої загарбницькі спроби ув’язнення мирних громадян”, – написав Дмитро Орлов – міський голова Енергодара.