21 березня в Україні відкриється 10 гуманітарних коридорів

21.03.2022 10:36   -

У понеділок, 21 березня, в Україні відкриється 10 гуманітарних коридорів і 3 маршрути для гуманітарного вантажу.

Про це повідомила на брифінгу віцепрем’єрка та міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

Список і маршрути:

Запорізька область

Бердянськ-Запоріжжя (Бердянськ – Токмак – Василівка – Кам’янське – Запоріжжя) – з обов’язковим розмінуванням по всьому маршруту. Автобуси для евакуації, а також гуманітарна допомога для людей Маріуполя відправлятимуться з Запоріжжя до Бердянська. Після збору людей у точці для евакуації автобуси вирушать за маршрутом до Запоріжжя, також за ними прослідують приватні автомобілі мешканців Маріуполя.

Місце збору – спорткомплекс на вул. Мелітопольське шосе, 27. Адреси для дозаправки авто в Бердянську: проспект Східний, 4а та вул. Мелітопольське шосе, 87б.

Донецька область

Мангуська громада-Запоріжжя (Мангуш – Бердянськ – Токмак – Василівка – Кам’янське – Запоріжжя). Автобуси для евакуації, а також гуманітарна допомога для людей Маріуполя буде відправлена з Запоріжжя до Мангуша.
Місце збору – с. Юріївка Мелекинської сільської ради, пансіонат «Зміна».

Микільське-Запоріжжя (Мікільське – Мангуш – Бердянськ – Токмак – Василівка – Кам’янське – Запоріжжя). Автобуси для евакуації, а також гуманітарна допомога для жителів Маріуполя буде відправлена з Запоріжжя до селища Микільське.

Місце збору – школа №2, вул. Паркова, 23.

Київська область

Козаровичі-Вишгород. Місце збору – тренінговий центр ГУНП.

Ворзель-Білогородка (Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – Мрія – Шпитки – Петрушки – Білогородка). Місце збору – вул. Садова, 13.

Буча-Білогородка (Буча – Ворзель – Михайлівка-Рубежівка – Забуччя – Дмитрівка – Капітанівка – Стоянка – Білогородка). Місце збору – вул. Енергетиків, 12.

Велика Димерка-Бровари(Велика Димерка – Богданівка – Рудня – Літки – Рожни – Пухівка – Бровари). Місце збору – Будинок сільради на вул. Бобрицька, 1.

Луганська область

Лисичанськ – Бахмут. Місце збору – будівля ДСНС на вул. Сосюри, 324.

Сєвєродонецьк – Бахмут. Місце збору – Будинок культури на проспекті Хіміків, 28.

Гірське – Бахмут. Місце збору – вул. Першотравнева, 42, Будинок культури та вул. Миру, 136. 

Автобуси для евакуації та гуманітарна допомога будуть відправлені з Бахмута.