Один український військовий отримав поранення на Донбасі

15.03.2021 10:03   -

За повідомленням прес-служби ООС, учора, 14 березня, в результаті обстрілу, здійсненого російсько-терористичними військами, одного українського військовослужбовця було поранено.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та доставили до лікувального закладу. Стан здоров’я українського військового – задовільний“, – сказано в повідомленні.

Загалом, минулої доби терористи здійснили 13 обстрілів, порушивши домовленості з припинення вогню. Бойовики використовували для обстрілів міномети калібру 82 мм кулемети, гранатомети різних систем, стрілецьку зброю.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ», поруч населеного пункту ПІВДЕННЕ, противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Неподалік КАТЕРИНІВКИ, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.Поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ ворог вів обстріл позицій наших військових з великокаліберних кулеметів, а біля селища ТРОЇЦЬКЕ – ще й з автоматичних станкових та протитанкових гранатометів.В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД», збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік селища ЛЕБЕДИНСЬКЕ. Поблизу населених пунктів ОПИТНЕ та АВІДІЇВКА, противник здійснив обстріл у бік українських позицій, застосувавши підствольні гранатомети, а поблизу ПІСКІВ – ще й ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. Окрім цього, в районі населеного пункту ГНУТОВЕ окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів“, – уточнює прес-служба.

За час поточної доби нових порушень з боку терористів поки не зафіксовано.