Один український військовослужбовець отримав важке поранення через обстріл на Донбасі

23.05.2021 07:45   -

Прес-служба ООС повідомляє, що 22 травня на Донбасі внаслідок ворожого вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Воїна оперативно доставили до медичного закладу – його стан важкий.

Загалом, за 22 травня було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ. Бойовики використовували міномети калібру 120 та 82 мм, кулемети, гранатомети і стрілецьку зброю.

Поблизу ПІСКІВ окупанти тричі відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. У передмісті селища ПІВДЕННЕ найманці тричі здійснили обстріл із мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.Неподалік ВОДЯНОГО противник два рази застосував у напрямку позицій наших захисників ручні протитанкові та підствольні гранатомети.В районі ПРИЧЕПИЛІВКИ ворог відкривав вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.Поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4 російські найманці застосували гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а біля МАР’ЇНКИ – стрілецьку зброю“, – уточнюється в повідомленні.

Окрім того, з мінометів 120-го калібру російсько-окупаційні війська здійснили обстріл цивільної інфраструктури населеного пункту ПІСКИ. Внаслідок влучання міни було пошкоджено приватний будинок. На щастя, ніхто не постраждав.

Станом на 7 годину ранку, 23 травня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.