Один день з роботи метро Дніпра: юні техніки побували на екскурсії в електродепо

26.05.2021 19:08   -

Побачити зсередини, як обслуговуються вагони метро, змогли вихованці міської станції юних техніків. Вони завітали на екскурсію в електродепо «Діївське» КП «Дніпровський метрополітен». Привіз на місце призначення 15 екскурсантів окремий потяг метрополітену.

Спочатку для юних техніків провели обов’язковий інструктаж, а після – екскурсію. Працівники метрополітену показали, як працює цех поточного ремонту та капремонту. Провели вихованців станції територією підприємства: прогулялися гаями, висадженими на честь ювілеїв метрополітену, та показали звідки відправляються всі вагони (так званий портал).

«Також охочі змогли поспілкуватися з працівниками комунального підприємства та побувати у кабіні машиніста. Вихованці станції юних техніків ставили багато запитань, бо про подібну роботу їм розповідають у позашкільному закладі, а тут вони можуть усе побачити та навіть доторкнутися. Сподіваємося, що після завершення навчання діти прийдуть до нас працювати», – поділився заступник начальника КП «Дніпровський метрополітен» Сергій Леонов.

Такі екскурсії зможуть зорієнтувати дітей для подальшого вибору професії, вважає завідувачка методичного відділу КПНЗ «Міська станція юних техніків» Ольга Шибка: «Вони мають розуміти, де надалі зможуть втілити свої дитячі мрії і де використають навички, які здобули під час навчання на станції юних техніків. Ми ходимо постійно на екскурсії, вже побували на Південному машинобудівному заводі, конструкторському бюро «Південне», «Інтерпайпі». На екскурсії також є наші випускники, які навчаються у ДНУ, «Політехніці»».

Макар Телюк, вихованець станції юних техніків, хоч і не бажає поки працювати у метрополітені, але наголосив, що із зацікавленістю спостерігав за екскурсією, бо зміг зсередини подивитися, як насправді усе працює і навіть доторкнувся до запчастин вагона та побував у кабіні машиніста.

Після відвідин екскурсанти поїхали назад теж на потягу метрополітену.