Обвал рейтингу «Слуги народу» і Зеленського відбудеться скоро, – політолог

21.11.2019 16:15   -
Автор:

У найближчій перспективі можна очікувати обвалу рейтингу партії «Слуги народу» і безпосередньо рейтингу президента Володимира Зеленського, і в таких умовах проведення навіть місцевих виборів для команди стане ризикованим, адже сьогодні суспільство «вже розчарувалось» у новій команді через відсутність «ідеології і логіки в їх діях». Про це під час пресконференції сказав голова аналітичного центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, передає інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на INTV.
«Після новорічних канікул ситуація і в середині фракції, і на Банковій піде шляхом ескалації. У команді президента розуміють, що вони не готові до проведення навіть місцевих виборів, і тому будуть тягнути час. Але 3-6 місяців, і далі піде обвал і рейтингу партії, і рейтингу Президента. Хто піде в таких умовах на вибори – питання відкрите», – сказав він.
Політолог додав, що сьогодні зарано говорити про те, що має місце розкол в команді «Слуги народу», тому що «відсутні фігури», які могли б відокремитись в окремі групи, але разом з тим матимуть місце регулярні конфлікти в команді.
Читайте также: Кто запугивает “Слуг народа” роспуском Рады
«Конфліктність у команді буде наростати. Поки що ця конструкція тримається, а далі – буде видно», – зауважив він.
Коментуючи хвилю скандалів і гучних звільнень в команді Зе, Андрій Золотарьов пояснив, що нинішній президент «дійсно розстроєний тим, що відбувається у депутатському корпусі», тому що мав «ідеалістичні уявлення щодо тих, кого він «завів» до Верховної Ради».
«Це дещо наївний підхід», – констатував Андрій Золотарьов.
«Поки ми бачимо хвилю скандалів навколо депутатів, яка технологічно активно розганяється. Фронтальна атака на Зеленського в силу його рейтингу поки не ефективна, тому поки така атака відбувається проти депутатів команди Зе, тим більше що його команда активно постачає такі приводи. До якогось моменту Президенту вдасться тримати свій персональний рейтинг, а далі будуть бити по ньому», – додав політолог.
Читайте также: В Днепре избиратели требуют отставки одиозного депутата Медяника
Він також зауважив, що у зв’язку із хвилею скандалів можна очікувати показові звільнення чиновників і складання мандатів народних депутатів, але разом із тим президент не займає чіткої позиції щодо конфліктних ситуацій.
«Ця мовчанка, яка затягнулась, починає людей дратувати», – сказав він.
Андрій Золотарьов також акцентував, що у команди «Слуга народу» «відсутня ідеологія», що чітко бачать сьогодні його виборці.
«Люди, які ідеалізували президента і його команду, сьогодні вже розчаровані, тому що вони не бачать ідеології і логіки в діях», – впевнений він.