Для безпеки дніпрян: на червоній лінії проспекту Гагаріна обрізають дерева

17.03.2021 14:25   -

Задля безпеки дніпрян. Для безперебійної роботи електротранспорту працівники КП «Міськзеленбуд» на проспекті Гагаріна обрізають гілки, які сильно нависли над контактними мережами. Робота кипить вже зрання. Проблемних дерев на ділянці – 170. 

«Таке нависання гілок близько до контактного дроту може загрожувати руху тролейбуса: його штанги чіпляються за гілку, і транспорт може просто зупинитися на дорозі. Ми дали заявку КП «Міськзеленбуд», щоб провели обрізування дерев. Обсяг роботи великий, власними силами ми б не впоралися», – зазначив Володимир Гавриляк, майстер контактної мережі енергогосподарства КП «Дніпровський електротранспорт». Фахівець додав, що, окрім проспекту Гагаріна, гілки часто обрізають на просп. О. Поля, вул. Робочій (центральна алея, де курсує трамвай), а ще на лівому березі – вул. Трамвайній. 

А щоб не зупиняти рух тролейбусів, працівники «Міськзеленбуду» обережно обрізають гілки, не вимикаючи електропостачання.

«Деревам більше ніж 40 років. Ми намагаємося не затягувати обрізування. Дерева дуже швидко відростають: тут липа, багато гілок з’являється за кілька років. Якщо вони намокають або виростає листя, під вагою гілки опускаються і потрапляють на електромережі. На цих роботах задіяно 20 осіб, автовишка та техніка для вивезення сміття», – додав Ярослав Норенко, начальник дільниці «Правобережна-2» КП «Міськзеленбуд».

 Роботи (від вул. Лазаряна до вул. Казакова) завершать до кінця наступного тижня.