Дніпропетровська обласна рада працює непрозоро, – експерт

19.02.2018 10:15   -
Автор:

Дніпровський політолог Дмитро Чернишев на своїй сторінці у Фейсбук розповів, що обласна рада приховує свою діяльність.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Обласна рада не вважає, що звіти депутатів – це публічна інформація та треба якимось чином повідомляти про них громадськість. Також обласною радою не встановлено строку та жодної відповідальності, за який депутат має подати звіт за попередній рік роботи. Тобто можна і не подавати в принципі, навіть якщо депутат працює у президії обласної ради. У деяких депутатів обласної ради навіть сторінки з інформацією про них немає на сайті.
Читайте также: Глава облсовета Пригунов затягивает решение по петициям
Для порівняння: на сайті Дніпровської міської ради звіти депутатів викладаються у PDF-файлах, про проведення публічних звітів депутати повідомляють міську раду та інформація про час та місце звітування оприлюднюється за 7 днів до звіту перед виборцями. Попри те, що деякі депутати міської ради навіть не надали звіти за 2016 рік, за 2017 рік звіти вони можуть надати протягом всього 2018 року. Наразі 34 депутати з 64 поки що не прозвітували про свою роботу за 2017 рік.
П 1. Ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» звучить наступним чином: «Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об’єднаннями громадян. Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями».
П. 8. Ст. 16: «Звіти і зустрічі депутатів місцевої ради з виборцями висвітлюються засобами масової інформації», – написав він.