Новорічні інформаційні атаки московських пропагандистів на Україну і світ

08.01.2021 11:50   -

У новому році Україна залишилася головною ціллю кремлівських дезінформаторів, – повідомляє європейське видання EUvsDisinfo.

Московські тролі, боти та пропагандисти не відпочивають навіть у різдвяні та новорічні свята. У ці вихідні дні РФ продовжувала активну інформаційну кампанію проти світу. Фактично половину дезінформаційних новин присвятили Україні, яка була головною ціллю інформаційних атак.

За методичками кремлівської пропагандистської машини, – Україна залишається на межі колапсу, керується ззовні, розвалюється і зубожіє.

Європейські аналітики прогнозують, що і у 2021 році РФ не зможе втриматися від улюблених тем “зовнішнього контролю”, “геноциду” та “нацизму”.

Ердоган разом із Зеленським незабаром атакуватимуть російськомовні регіони України

Російський націоналістичний сайт “Царьград” цьогоріч відзначився особливо – його “експерти” обирали “русофоба року”.

Перемогу здобув президент Туреччини Реджеп Ердоган. У 2021 році він нібито має атакувати окуповані РФ регіони на Сході України. За словами російських пропагандистів, допоможе йому у цьому президент України Володимир Зеленський.

Що російські пропагандисти кажуть про світ

Однією з ключових тем також залишається політика заходу. У час Різдва російська пропаганда активно працювала у бік США.

Ми бачили кілька прикладів кремлівських спроб зіпсувати свята, зокрема, твердження, що США приносять в жертву традиційні християнські цінності на догоду політичній коректності, – заявили європейські фахівці.

Окрім того, європейські ЗМІ прогнозують, що у 2021 році російські дезінформатори активно використовуватимуть словосполучення “немає доказів”. Мабуть вони так готуються до президентства Джо Байдена, який нарешті дозволить розкрити результати розслідування головного прокурора США про втручання РФ в американські вибори, які блокували республіканці на чолі з Трампом.

Його застосовуватимуть у всіх незручних для РФ випадках. Зокрема, коли мовитиметься про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального або втручання у вибори інших країн.